FE 12-24mm F4 G

Сите спецификации и функции

SEL1224G

Спецификации на објектив

Додаток
E приклучок од Sony
Формат
35 мм за целосна слика
Фокусна должина (мм)
12-24
Еквивалентна фокусна должина од 35 мм (APS-C)
18-36
Групи / елементи на објектив
13-17
Агол на гледање (35мм)
122゚-84゚
Агол на гледање (APS-C)
99°-61°
Максимален отвор на бленда (F)
4
Минимална решетка (F)
22
Ливчиња на решетката
7
Кружна решетка
Да
Минимално фокусно растојание
0,28 м (0,92 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,14
Пречник на филтерот (мм)
- (не се прикачува)
Стабилизација на слика (SteadyShot)
- (вградено во куќиштето)
Систем за зумирање
Упатство
Компатибилност за телеконверзија (x1,4)
-
Компатибилност за телеконверзија (x2,0)
-
Тип на сенило
Во форма на цвет, од фиксен тип

Големина и тежина

Димензии (диј. x дол.)
87 x 117,4 мм (3-1/2 x 4-5/8 инчи)
Тежина
565 гр. (20 oz.)

Што има во пакетот

  • Предно капаче за објектив: Наменско
  • Задно капаче за објектив: ALC-R1EM
  • Торбичка
Placeholder

Функции

Слика од FE 12-24mm F4 G

Висока резолуција при извонредно широки агли

Објективот за зумирање FE 12-24mm F4 G, кој го опфаќа најголемиот можен опсег на објективи за целосна слика со E-приклучок, нуди ненадминат потенцијал за изразување при снимање пејзажи, градски сцени, архитектура и други широки објекти. Префинета оптика со извонредно широк агол што може да долови прекрасни сцени со динамички перспективи и неверојатна резолуција и острина.

Слика од FE 12-24mm F4 G

Одлична резолуција низ целата површина

Четирите асферични елементи во иновативниот оптички дизајн ефикасно ги намалуваат оптичките аберации што може да бидат проблематични кај широкоаголните објективи. Овој извонреден објектив нуди одлична резолуција која е максимално доследна со концептот на G Lens низ целиот негов опсег на зумирање.

Дознајте повеќе

Слика од FE 12-24mm F4 G

Super ED стаклото ги подобрува резолуцијата и контрастот

Елементот од Super ED (исклучително мала дисперзија) стакло и трите елементи од ED стакло се поставени стратешки за минимизирање на хроматската аберација. Ефикасното намалување на хроматската аберација придонесува за поголема острина и јасност низ целата површина на сликата.

Дознајте повеќе

Слика од FE 12-24mm F4 G

Острина и контраст при секакво осветлување

Оригиналниот анти-рефлексивен нано слој од Sony ги намалува неправилните рефлектирања што можат да предизвикаат одблесоци и отсјај во сцени со задно или недоволно осветлување, за да добиете доследно висок контраст и острина. Отсуството на одблесоци под многубројни агли на паѓање на светлината овозможува поголема флексибилност при обликување на кадарот. (1. Анти-рефлексивен нано слој / 2. Стакло / 3. Пропуштена светлина)

Дознајте повеќе

Слика од FE 12-24mm F4 G

Компактен, лесен и пренослив

Префинетиот оптички дизајн значително ја намалува вкупната должина на цилиндарот на објективот и дијаметарот на предниот елемент и нуди највисоки можни оптички перформанси за сите фокусни должини и поставки за решетката. Компактните димензии и малата тежина од 565 грама (20 oz.) го прават овој објектив идеален за ситуации во кои е потребна преносливост и подвижност.

Слика од FE 12-24mm F4 G

Брз и тивок AF за фотографии и видеоснимки

Ако брзината и прецизноста на автоматското фокусирање се неопходни за брзо фотографирање и сигурно следење на објектот, тогаш тивкото функционирање е задолжително за снимање видео. Овој објектив има напреден механизам за внатрешно фокусирање придвижуван од системот SSM со директен погон (DDSSM) на Sony за брз и прецизен AF со заклучување, како и рамномерно и тивко функционирање.

Дознајте повеќе

Придобивки при снимање видео

Овој објектив со фиксна максимална решетка од F4 низ целиот опсег на зумирање ви овозможува да добиете доследна експозиција. Напредниот AF со неверојатна брзина и прецизност придонесува за сигурно следење на објекти при широки агли за да добиете импресивна филмска перспектива.

Слика од FE 12-24mm F4 G

Лесно ракување со разновидни опции

На прилагодливото копче за задржување на фокусот може да му доделите други функции што го подобрува контролирањето, а прекинувачот за AF/MF го одредува режимот на работа на објективот според ситуацијата. Режимот за рано фокусирање е брз, а доцнењето е речиси незабележливо.

Дознајте повеќе

Слика од FE 12-24mm F4 G

Голема сигурност во лоши услови

Дизајнот на овој објектив е отпорен на прав и влага за дополнителна заштита и сигурно ракување во опкружувања со лоши услови. Снимајте сигурно во услови кога роси или дува ветер.

Дознајте повеќе

Слика од FE 12-24mm F4 G

Вградено сенило за објектив

Вграденото сенило за објектив ефикасно ја блокира несаканата светлина што може да предизвика одблесоци и отсјај, а притоа ја задржува оптималната јасност и контраст дури и при најшироките агли на објективот. Испорачаното капаче за објективи се поставува директно врз вграденото сенило.