Слика од производот
Приказ на објективот од левата страна
Приказ на објективот од горната страна
Приказ на објективот од десната страна
Објектив прикачен на ZV-E10
Примарен објектив APS-C 11 мм F1,8

Фокусна должина од 11 мм (еквивалент на формат од 35 мм за целосна слика: 16,5 мм) за динамички ултра широки слики, макс. решетка F1,8 за длабоко дефокусирање и тежина од 181 гр. (6,4 oz.). Совршено се комбинира со APS-C-куќиштата и ви овозможува снимање неверојатни фотографии и видеоснимки. Два линеарни мотори за брз и прецизен AF што поддржува фотографии и видеоснимки.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Компактен објектив од 11 мм F1,8 за фотографии и видеоснимки

Погледнете видеозапис

Слика од лого за APS-C E-приклучок

APS-C објективите со E-приклучок, во комбинација со α фото апаратите со E-приклучок од Sony,нудат врвни перформанси.

Галерија со фотографии за E 11 мм F1,8
Ноќна слика
Длабоко, прекрасно дефокусирање

Големата максимална решетка F1,8 нуди прекрасно дефокусирање и создавање длабоки, впечатливи слики. Минималното фокусно растојание од 0,12 метри и максималното зголемување од 0,2x овозможуваат фотографирање одблиску со широкоаголни, рамномерно дефокусирани заднини. Прецизно контролираната сферична аберација и кружната решетка со 7 ливчиња значително го подобруваат дефокусирањето.

Слика на спирални скали
Висока резолуција низ извонредно широко видно поле од 11 мм

Врвната оптика нуди висока резолуција до самите рабови на сликата. Оптималното позиционирање на трите асферични елементи идеално ја коригира кривата на полето и обезбедува одлична резолуција низ целата слика, дури и при максимална решетка. Трите елементи од ED-стакло (исклучително мала дисперзија) ефикасно ја намалуваат хроматската аберација и мешањето на боите за извонреден квалитет на сликата.

Модел вади фотоапарат од чанта
Компактен и лесен за огромна слобода при фотографирањето

Компактноста и малата тежина на објективот го прават одличен избор за фотоапарати со APS-C-куќишта. Извонредната преносливост и лесното ракување се одлични за долги сесии на рачно фотографирање или користење држач. Комбинацијата на сферични и асферични елементи нуди одлични оптички перформанси во објектив со димензии од само 66 x 57,5 мм (2-5/8 x 2-3/8 in.) и тежина од 181 гр. (6,4 oz.) 

Илустрација од линеарни мотори
Напредниот AF извлекува максимум од брзината на куќиштето

Двата линеарни мотора на овој објектив со голема решетка нудат импресивна брзина, прецизен автоматски фокус и следење за фотографирање и снимање. AF и следењето имаат одличен одзив и овозможуваат целосно користење на брзината на куќиштето, така што може тивко и сигурно да ги доловите и брзите или непредвидливи објекти.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Разновидна алатка за филмски израз

Благодарение на аголот на гледање од 11 мм и големата решетка од F1,8, лесно може да доловувате динамички перспективи на објектите пред впечатливи заднини со прекрасно дефокусирање. Напредниот оптички дизајн ги минимизира промените во фокусот и ги намалува несаканите промени во аголот на гледање при снимањето видеоснимки. Овој уникатен извонредно широкоаголен објектив овозможува и користење на предни филтри за дополнителна креативна флексибилност во голем број ситуации за фотографирање.

Илустрација и слика што го прикажува дизајнот и копчињата отпорни на прав и влага
Извонредно ракување и сигурност

Иако е мал, овој импресивен објектив нуди неверојатна контрола и сигурност. MF со линеарен одзив нуди моментално рачно фокусирање со природно чувство, а копчето за задржување на фокусот и преклопникот за режими на фокусирање нудат дополнителна контрола над фокусирањето. За максимална сигурност во лоши надворешни услови, тој се одликува со ефикасна отпорност на прав и влага.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи 

Импресивни оптички перформанси за фотоапарати од Sony со прецизен дизајн за разновидност и сигурност кој опфаќа широк опсег на примена.

[1] Асферична леќа [2] Стакло ED (исклучително мала дисперзија) 

Функција за пренос на модулација на SEL11F18
Табела MTF 

MTF објаснува колку добро објективот прикажува мали детали, измерено како степен на контраст добиен помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.

[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] Макс. решетка [4] Решетка F8 [5] Просторна фреквенција [6] 10 пара линии / мм [7] 30 пара линии / мм [8] Радијални вредности [9] Тангентни вредности

Фотографија одблиску од ILME-FX6 додека се користи за снимање
Предности на објективите од Sony за снимање видео

Дознајте ги четирите уникатни предности на објективите со E-приклучок од Sony за снимање видео. Комбинацијата од објективи и фотоапарати од Sony ќе ви овозможи подобро доживување при снимањето видео.

Контроли на објективот
Слика од производот што ги истакнува копчето и преклопникот

[1] Прстен за фокусирање  [2] Копче за задржување на фокусот  [3] Преклопник за режими на фокусирање

Компатибилност со E 11 мм F1,8

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

Спецификации и функции

  • Примарен APS-C-објектив со голема решетка и извонредно широк агол за фотографирање и снимање

  • Голема максимална решетка F1,8 за извонредно дефокусирање во длабоки и импресивни слики

  • Три елементи од ED-стакло (исклучително мала дисперзија) за врвен квалитет на слика

  • Два линеарни мотори за тивок и сигурен AF со следење

  • Компактен и лесен дизајн за неверојатна преносливост и лесно ракување

Минимално фокусно растојание
0,15 м (AF), 0,12 м (MF) (0,5 ft (AF), 0,4 ft (MF))
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,13 (AF), 0,20 (MF)
Пречник на филтерот (мм)
55
Тежина
181 гр. (6,4 oz.)
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат