Слика од E 10-18мм F4 OSS
Слика од E 10-18мм F4 OSS
Објектив со неверојатно широк агол

E 10–18мм F4 OSS (SEL1018)

Од широки пејзажи до мали ентериери со извонредна перспектива, доловете сè со потполна прецизност – дури и во услови со слаба осветленост.

APS-C објективите со E-приклучок, во комбинација со α фотоапаратите со E-приклучок од Sony,нудат врвни перформанси.

Снимајте рамномерни слики без заматување

Вградената оптичка SteadyShot™ стабилизација на сликата сместена во објективот обезбедува рамномерни незаматени фотографии и видео записи при рачното снимање.

Кружна решетка за дефокусирање
Рамномерно дефокусирање

Наместо стандардна решетка за објектив во форма на правоаголник, овој објектив се одликува со кружна решетка со 7 ливчиња која овозможува добивање на природно и заоблено дефокусирање или ефекти на заматување.

Префинети оптички перформанси

Асферичните елементи на објективот ги минимизираат изобличувањата, додека Super ED (исклучително мала дисперзија) стаклото овозможува врвен контраст и резолуција, дури и на фокусна должина од 10мм.

Брзо фокусирање

Внатрешниот механизам за фокусирање укажува на тоа дека цилиндарот на објективот не се движи, овозможувајќи покомпактен дизајн, автоматски фокус со побрз одзив и намалени минимални фокусни растојанија.

Слика од конфигурација на објективи
Конфигурација на објективи

[1] Асферична леќа [2] Супер ED-стакло (исклучително мала дисперзија)

Функција за пренос на модулација на SEL1018
MTF табела

[1] Контраст (%) [2] Растојание од оптичкиот центар на објективот (мм) [3] При 10 мм [4] При 18 мм [5] Просторна фреквенција [6] 10 пара линии/мм [7] 30 пара линии/мм [8] Макс. решетка [9] Решетка F8 [10] Радијални вредности [11] Тангентни вредности

Спецификации и функции

  • Извонреден широк агол со минимална фокусна должина од 10мм

  • Непроменлива макс. решетка од F4 за слики без шум при слаба осветленост

  • Super ED стаклото ги минимизира изобличувањата за добивање на поостри слики

  • Оптичкиот SteadyShot не дозволува заматување на рачно снимените слики

  • Еквивалентна фокусна должина од 35мм: 15–27мм

Минимално фокусно растојание
0,25 м (0,82 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,1x
Пречник на филтерот (мм)
62мм
Тежина
225 гр. (8 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH123: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина