Слика од 70–400мм F4–5,6 G SSM II
Слика од 70–400мм F4–5,6 G SSM II
Слика од 70–400мм F4–5,6 G SSM II
Слика од 70–400мм F4–5,6 G SSM II
Слика од 70–400мм F4–5,6 G SSM II
Преминете од секојдневни слики на спорт и природа

Со проширениот опсег на зумирање од 70-400 мм кај овој извонредно разновиден и практичен објектив, може да преминете од слики и портрети на фотографирање природа и спорт. Извонредни оптички перформанси со квалитет како кај примарен објектив низ целиот опсег на зумирање, внатрешно фокусирање со SSM (мотор со суперсонични бранови) за брзо и тивко автоматско фокусирање и неверојатно ракување.

Компатибилност со 70–400 мм F4–5,6 G SSM II
Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок
Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати за целосна слика со E-прикл. и адаптер
Фотоапарати за целосна слика со E-прикл. и адаптер
Фотоапарати со E-приклучок, APS-C сензор и адаптер
Фотоапарати со E-приклучок, APS-C сензор и адаптер
Примерок фотографии
Конфигурација на објективи

Беспрекорниот дизајн на G објективот од Sony го нагласува одличниот баланс помеѓу високата резолуција и прекрасното заматување на заднината кое ја подобрува визијата на уметникот.

MTF табела

MTF (функција за пренос на модулација) објаснува колку добро може објективот да прикажува мали детали, измерено како степен на контраст кој се добива помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.

Спецификации и функции

  • G објектив со извонреден телефото зум

  • SSM (суперсоничен мотор) за брзо и тивко автоматско фокусирање

  • Елементите од ED стакло ефикасно ја намалуваат хроматската аберација

  • Анти-рефлексивниот нано слој ги намалува одблесоците и отсјајот

  • Отпорност на прав и влага

Минимално фокусно растојание
1,5 м (4,93 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,27x
Пречник на филтерот (мм)
77мм
Тежина
1500 гр. (53 oz.) (без приклучок за статив)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH121: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина