Слика од DT 55–300мм F4,5–5,6 SAM
Слика од DT 55–300мм F4,5–5,6 SAM
Тивок, брз, повеќенаменски телефото зум објектив

DT 55–300мм F4,5–5,6 SAM (SAL55300)

Компактен и лесен објектив за телефото зумирање кој се одликува со рамномерно тивко функционирање и го покрива значајниот телефото опсег од средни до големи далечини.

APS-C A-mount

Компатибилност со објективи од 35мм за целосна слика или фото апарати од APS-C формат со A-приклучок.

Кружна решетка за дефокусирање
Рамномерно дефокусирање

Наместо стандардна решетка за објектив во форма на правоаголник, овој објектив се одликува со кружна решетка со 7 ливчиња која овозможува добивање на природно и заоблено дефокусирање или ефекти на заматување.

Префинети оптички перформанси

ED (исклучително мала дисперзија) стаклените елементи обезбедуваат врвен контраст, резолуција и верност на боите низ целата слика, дури и при големи вредности за решетката.

Рамномерен тивок автом. фокус

Вграден во објективот, моторот за рамномерен автоматски фокус (SAM) е значително порамномерен и потивок од конвенционалните погонски системи за автоматски фокус прицврстени на апаратот.

Кажете им збогум на заматувањата

Користете го фото апаратот со објектив од Sony кој се одликува со вградена стабилизација на слика SteadyShot™ и уживајте во рамномерни резултати без заматување при рачно фотографирање.

Спецификации и функции

  • Компактен, лесен објектив за фото апарати со APS-C формат

  • Опсег на зумирање од 5,5x за фокусни должини од 55мм до 300мм

  • Мотор за рамномерно автоматско фокусирање (SAM) за брза и тивка работа

  • Минимално фокусно растојание од 1,4м за снимање одблизу

  • ED стаклени елементи за намалување на хроматските аберации

Минимално фокусно растојание
1,4 м (4,6 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,27x
Пречник на филтерот (мм)
62мм
Тежина
460 гр. (16,3 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH122: кружна форма, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат