Слика од DT 55-200 мм F4-5,6 SAM II
Компактен сестран телефото зум објектив

DT 55–200мм F4–5,6 SAM зум (SAL55200/2)

Покривајќи го делот од средно до телефото од стандардниот опсег на зумирање, SAL55200-2 претставува избор со мала тежина и едноставно ракување за снимање на спорт, живот во дивина и патувања.

APS-C A-mount

Компатибилност со објективи од 35мм за целосна слика или фото апарати од APS-C формат со A-приклучок.

Кажете им збогум на заматувањата

Користете го фото апаратот со објектив од Sony кој има SteadyShot™ INSIDE и уживајте во рамномерни резултати без заматување при рачно фотографирање, дури и при зумирање.

Рамномерно дефокусирање

Наместо стандардна решетка за објектив во форма на правоаголник, овој објектив се одликува со кружна решетка со 9 ливчиња која овозможува добивање на природно и заоблено дефокусирање или ефекти на заматување.

Кружна решетка за дефокусирање
Префинети оптички перформанси

ED (исклучително мала дисперзија) стаклените елементи обезбедуваат врвен контраст, резолуција и верност на боите низ целата слика, дури и при големи вредности за решетката.

Рамномерен тивок автом. фокус

Вграден во објективот, моторот за рамномерен автоматски фокус (SAM) е значително порамномерен и потивок од конвенционалните погонски системи за автоматски фокус прицврстени на апаратот.

Спецификации и функции

  • Повеќенаменски телефото зум објектив за широк опсег на примени

  • Компактен дизајн кој е оптимизиран за фото апарати со APS-C сензор

  • Мотор за рамномерно автоматско фокусирање (SAM) за брза тивка работа

  • Кружна решетка со 9 ливчиња за прекрасно дефокусирање

  • ED стаклени елементи за намалување на хроматските аберации

Минимално фокусно растојание
0,95 м
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,29x
Пречник на филтерот (мм)
55мм
Тежина
305 гр. (10,8 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH102: кружна форма, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат