Слика од 50мм F2.8 макро
Слика од 50мм F2.8 макро
Јасни и остри снимки дури и од 20см

50мм F2,8 макро (SAL50M28)

Кога сакате да се доближите на некој објект, овој компактен макро објектив од 50мм ви овозможува да го исполните кадарот со неверојатно остри детали на минимална фокусна должина од 20см.

Целосна слика

Овој објектив за целосна слика од 35мм може да се користи со фото апарати α од Sony.

Кажете им збогум на заматувањата

Користете го фото апаратот со објектив од Sony кој има SteadyShot™ INSIDE и уживајте во рамномерни резултати без заматување при рачно фотографирање, дури и при зумирање.

Кружна решетка за дефокусирање
Рамномерно дефокусирање

Наместо стандардна решетка за објектив во форма на правоаголник, овој објектив се одликува со кружна решетка со 7 ливчиња која овозможува добивање на природно и заоблено дефокусирање или ефекти на заматување.

Префинети оптички перформанси

Повеќето елементи на објективот се изработени од оптичко стакло со високи перформанси кое помага во минимизирање на изобличувањата и аберацијата, обезбедувајќи јасни и остри слики.

Копче за задржување на фокусот
Копче за задржување на фокусот

Лесно достапно копче овозможува заклучување на фокусот на тековното поставување.

Огран. на фокусен опсег
Огран. на фокусен опсег

Корисен кога ви е потребен најбрз можен одзив при автоматското фокусирање.

Спецификации и функции

  • Секојдневно и макро фотографирање со високи перформанси во еден објектив

  • Прецизен автоматски фокус со зголемување од 1:1

  • Двојниот лебдечки дизајн нуди врвен квалитет на слика

  • Кружна решетка за рамномерно и природно дефокусирање

  • Прстенот за фокусирање со автоматско менување не се движи при автоматското фокусирање

Минимално фокусно растојание
0,2 м
Максимален сооднос на зголемување (x)
1,0x
Пречник на филтерот (мм)
55мм
Тежина
295 гр. (10,5 oz.)

Што има во пакетот

Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина