Слика од Planar T* 50мм F1,4 ZA SSM
Слика од Planar T* 50мм F1,4 ZA SSM
Совршен почеток за колекција од ZEISS®

Со стандардна фокусна должина од 50 мм кај фотоапаратите за целосна слика, ова е незаменлив избор за фотографи кои сакаат примарни објективи и совршен почеток за колекција од ZEISS®. Острината и контрастот се одлични низ целата слика и при сите вредности на решетката, а кружната решетка со 9 ливчиња придонесува за прекрасно дефокусирање доколку е потребно. Ракувањето со AF е тивко и брзо.

Компатибилност со Planar T* 50 мм F1,4 ZA SSM
Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок
Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати за целосна слика со E-прикл. и адаптер
Фотоапарати за целосна слика со E-прикл. и адаптер
Фотоапарати со E-приклучок, APS-C сензор и адаптер
Фотоапарати со E-приклучок, APS-C сензор и адаптер
Примерок фотографии
Конфигурација на објективи

Легендарен квалитет од ZEISS® кој е создаден и калибриран специјално за производите за обработка на слика од Sony. T* слојот придонесува за извонредно прикажување и контраст.

MTF табела

MTF (функција за пренос на модулација) објаснува колку добро може објективот да прикажува мали детали, измерено како степен на контраст кој се добива помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.

Спецификации и функции

  • Стандарден примарен објектив со F1,4 од ZEISS®

  • T* слој од ZEISS® за контролирање на одблесоците и отсјајот

  • Кружна решетка со 9 ливчиња за рамномерно дефокусирање

  • SSM (суперсоничен мотор) за брзо и тивко автоматско фокусирање

  • Отпорност на прав и влага

Минимално фокусно растојание
0,45 м (1,48 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,14x
Пречник на филтерот (мм)
72мм
Тежина
518 гр. (18,3 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH126: кружна форма, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат