Слика од 500мм F4 G SSM
Слика од 500мм F4 G SSM
Слика од 500мм F4 G SSM
Слика од 500мм F4 G SSM
Совршенство во извонреден телефото примарен објектив

Овој извонреден телефото објектив од 500 мм со фиксна максимална решетка F4 е идеален за фотографите на спорт и дивина, а нуди проширен телефото опсег и врвни оптички перформанси и функции. Тој создава исклучително остра слика и извонреден контраст и резолуција, а може да создава и прекрасно дефокусирање на заднината доколку е потребно. Може да се користи и во лоши надворешни услови.

Компатибилност со G SSM објектив од 500 мм со F4
Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок
Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати за целосна слика со E-прикл. и адаптер
Фотоапарати за целосна слика со E-прикл. и адаптер
Фотоапарати со E-приклучок, APS-C сензор и адаптер
Фотоапарати со E-приклучок, APS-C сензор и адаптер
Примерок фотографии
Конфигурација на објективи

Беспрекорниот дизајн на G објективот од Sony го нагласува одличниот баланс помеѓу високата резолуција и прекрасното заматување на заднината кое ја подобрува визијата на уметникот.

MTF табела

MTF (функција за пренос на модулација) објаснува колку добро може објективот да прикажува мали детали, измерено како степен на контраст кој се добива помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.

Спецификации и функции

  • Извонреден телефото G објектив

  • SSM (суперсоничен мотор) за брзо и тивко автоматско фокусирање

  • Елементите од ED стакло ефикасно ја намалуваат хроматската аберација

  • Анти-рефлексивниот нано слој ги намалува одблесоците и отсјајот

  • Отпорност на прав и влага

Минимално фокусно растојание
4 м (13,2 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,135x
Пречник на филтерот (мм)
42 мм (ексклузивно)
Тежина
3460 гр. (122 oz.) (без приклучок за статив)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH118: кружна форма, со можност за прикачување), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, тврда торбичка, Лента за објектив, Кружен поларизирачки филтер кој се вметнува

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина