Слика од DT 35мм F1,8 SAM
Слика од DT 35мм F1,8 SAM
Брз примарен објектив, идеален за слаба осветленост

DT 35мм F1,8 SAM стандарден објектив (SAL35F18)

Идеален за рачно фотографирање при слаба осветленост, овој осветлен објектив со фиксна фокусна должина може да се користи во повеќе случаи: од портрети и пејзажи до слики за време на патувањата.

APS-C A-mount

Компатибилност со објективи од 35мм за целосна слика или фото апарати од APS-C формат со A-приклучок.

Кажете им збогум на заматувањата

Користете го фото апаратот со објектив од Sony кој има SteadyShot™ INSIDE и уживајте во рамномерни резултати без заматување при рачно фотографирање, дури и при зумирање.

Кружна решетка за дефокусирање
Рамномерно дефокусирање

Наместо стандардна решетка за објектив во форма на правоаголник, овој објектив се одликува со кружна решетка со 7 ливчиња која овозможува добивање на природно и заоблено дефокусирање или ефекти на заматување.

Префинети оптички перформанси

Повеќето елементи на објективот се изработени од оптичко стакло со високи перформанси кое помага во минимизирање на изобличувањата и аберацијата, обезбедувајќи јасни и остри слики.

Рамномерен тивок автом. фокус

Вграден во објективот, моторот за рамномерен автоматски фокус (SAM) е значително порамномерен и потивок од конвенционалните погонски системи за автоматски фокус прицврстени на апаратот.

Спецификации и функции

  • Одлична острина и контраст низ целата слика

  • Кружна решетка за рамномерно и природно дефокусирање

  • Вграден SAM (мотор за рамномерен автоматски фокус) со AF со брз одзив

  • Доволно осветлен за рачно фотографирање при слаба осветленост

  • Еквивалентна фокусна должина од 35мм: 52,5мм

Минимално фокусно растојание
0,23 м
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,25x
Пречник на филтерот (мм)
55мм
Тежина
170 гр. (6 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH111: кружна форма, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина