Слика од 35mm F1.4 G
Слика од 35mm F1.4 G
Брз широкоаголен примарен објектив за слобода на изразување

Овој примарен G објектив од 35 мм со F1,4 создава слики со извонреден квалитет. Креативните фотографи навистина ќе се воодушеват од неговата фокусна должина од 35 мм, а неговата светла и брза максимална решетка од F1,4 овозможува фотографирање при слаба осветленост и ја зголемува брзината на блендата за да можете да снимате динамични случувања и да добиете прекрасно дефокусирање на заднината.

Компатибилност со G објектив од 35 мм со F1,4
Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок
Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати за целосна слика со E-прикл. и адаптер
Фотоапарати за целосна слика со E-прикл. и адаптер
Фотоапарати со E-приклучок, APS-C сензор и адаптер
Фотоапарати со E-приклучок, APS-C сензор и адаптер
Примерок фотографии
Конфигурација на објективи

Беспрекорниот дизајн на G објективот од Sony го нагласува одличниот баланс помеѓу високата резолуција и прекрасното заматување на заднината кое ја подобрува визијата на уметникот.

MTF табела

MTF (функција за пренос на модулација) објаснува колку добро може објективот да прикажува мали детали, измерено како степен на контраст кој се добива помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.

Спецификации и функции

  • Примарен широкоаголен G објектив

  • Брза решетка од F1,4

  • Кружна решетка со 9 ливчиња за рамномерно дефокусирање

  • Асферичен објектив од обликувано стакло

  • Копче за задржување на фокусот

Минимално фокусно растојание
0,3 м
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,2x
Пречник на филтерот (мм)
55мм
Тежина
510 гр. (18 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH0001: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина