Слика од Distagon T* 24мм F2 ZA SSM
Слика од Distagon T* 24мм F2 ZA SSM
Легендарен широкоаголен квалитет Distagon

Овој првокласен примарен објектив од 24 мм е извонреден избор за пејзажи, секојдневни слики и многу повеќе. Тој нуди ново ниво на Distagon квалитет од ZEISS® со прецизни асферични и ED (исклучително мала дисперзија) стаклени елементи, а големата максимална решетка од F2,0 заедно со кружната бленда создаваат прекрасни ефекти на дефокусирање.

Компатибилност со Distagon T* 24 мм F2 ZA SSM
Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок
Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати за целосна слика со E-прикл. и адаптер
Фотоапарати за целосна слика со E-прикл. и адаптер
Фотоапарати со E-приклучок, APS-C сензор и адаптер
Фотоапарати со E-приклучок, APS-C сензор и адаптер
Примерок фотографии
Конфигурација на објективи

Легендарен квалитет од ZEISS® кој е создаден и калибриран специјално за производите за обработка на слика од Sony. T* слојот придонесува за извонредно прикажување и контраст.

MTF табела

MTF (функција за пренос на модулација) објаснува колку добро може објективот да прикажува мали детали, измерено како степен на контраст кој се добива помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.

Спецификации и функции

  • Широкоаголен примарен објектив со F2,0 од ZEISS®

  • T* слој од ZEISS® за контролирање на одблесоците и отсјајот

  • Кружна решетка со 9 ливчиња за рамномерно дефокусирање

  • SSM (суперсоничен мотор) за брзо и тивко автоматско фокусирање

  • Копче за задржување на фокусот

Минимално фокусно растојание
0,19 м
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,29x
Пречник на филтерот (мм)
72мм
Тежина
555 гр. (19,6 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH110 во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив: Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат