Слика од 20мм F2.8
Нагласена перспектива, длабочина и светлина

20мм F2,8 широк агол (SAL20F28)

Идеален за пејзажи или архитектура, овој објектив со фиксна фокусна должина снима слики со пренагласена перспектива и минимално изобличување.

Целосна слика

Овој објектив за целосна слика од 35мм може да се користи со фото апарати α од Sony.

Кажете им збогум на заматувањата

Користете го фото апаратот со објектив од Sony кој има SteadyShot™ INSIDE и уживајте во рамномерни резултати без заматување при рачно фотографирање, дури и при зумирање.

Кружна решетка за дефокусирање
Рамномерно дефокусирање

Наместо стандардна решетка за објектив во форма на правоаголник, овој објектив се одликува со кружна решетка со 7 ливчиња која овозможува добивање на природно и заоблено дефокусирање или ефекти на заматување.

Префинети оптички перформанси

За да ја оптимизира јасноста на сликата, објективот врши висок степен на компензација за изобличувањата, а слоевите на објективот помагаат во намалување на рефлектирањето на светлината во внатрешноста.

Брзо фокусирање

Задниот механизам за фокусирање значи дека цилиндарот на објективот не се движи, што овозможува покомпактен дизајн, автоматско фокусирање со побрз одзив и помало минимално растојание на фокусирање.

Спецификации и функции

  • Фото апарати за целосна слика од 35мм со широк агол на гледање од 94 степени

  • Прецизно коригирани за добивање на прецизна перспектива

  • Ефикасно намалување на аберацијата низ целиот опсег на зумирање

  • Механизам за задно фокусирање кој нуди автоматско фокусирање со брз одзив

  • Кружна решетка со 7 ливчиња за прекрасно дефокусирање

Минимално фокусно растојание
0,25 м
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,13x
Пречник на филтерот (мм)
72мм
Тежина
285 гр. (10,1 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH0013: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат