Слика од Vario-Sonnar® T* DT 16-80мм F3.5-4.5 ZA
Слика од Vario-Sonnar® T* DT 16-80мм F3.5-4.5 ZA
Најверојатно е првиот објектив за зумирање кој ќе ви биде потребен

SAL1680Z е извонредно решение за фотографи кои користат APS-C формат. Неговиот опсег од 24-120 мм, кој е еквивалент на 35 мм, е сè што ви е потребно за секојдневно фотографирање. Тој нуди и препознатливи оптички перформанси и ракување од ZEISS®, со квалитет на слика кој им конкурира на најдобрите примарни објективи. Идеален вовед во квалитетот на ZEISS® за куќишта со A-приклучок од APS-C формат.

Компатибилност со Vario-Sonnar T* DT 16-80 мм F3,5-4,5 ZA
Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок
Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати за целосна слика со E-прикл. и адаптер
Фотоапарати за целосна слика со E-прикл. и адаптер
Фотоапарати со E-приклучок, APS-C сензор и адаптер
Фотоапарати со E-приклучок, APS-C сензор и адаптер
Примерок фотографии
Конфигурација на објективи

Легендарен квалитет од ZEISS® кој е создаден и калибриран специјално за производите за обработка на слика од Sony. T* слојот придонесува за извонредно прикажување и контраст.

MTF табела

MTF (функција за пренос на модулација) објаснува колку добро може објективот да прикажува мали детали, измерено како степен на контраст кој се добива помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.

Спецификации и функции

  • Стандарден објектив за зумирање од ZEISS®

  • Еквивалентна фокусна должина од 35мм: 24–120мм

  • T* слој од ZEISS® за контролирање на одблесоците и отсјајот

  • Кружна решетка со 7 ливчиња за рамномерно дефокусирање

  • Асферичните елементи ги компензираат изобличувањето и аберацијата

Минимално фокусно растојание
0,35м
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,24x
Пречник на филтерот (мм)
62мм
Тежина
445 гр. (15,7 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH0005: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Кориснички оценки

Корисниците велат