Слика од Vario-Sonnar T* 16-35 мм F2,8 ZA SSM II
Слика од Vario-Sonnar T* 16-35 мм F2,8 ZA SSM II

Детален приказ со широкоаголен зум

Објективот за зумирање Vario-Sonnar T* од 16-35 мм со F2,8 од ZEISS® веќе е омилен избор, а сега е усовршен за да обезбеди подобри перформанси. Благодарение на одличниот контраст и резолуција при извонредно широки фокусни должини, тој нуди динамичен избор на точки на гледање и перспективи. Новото издание го намалува заматувањето за подобрување на јасноста, обработката која ја врши објективот е подобрена за побрзо следење, а отпорен е и на прав и влага.

Компатибилност со Vario-Sonnar T* 16-35 мм F2,8 ZA SSM II

Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок

Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок

Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор

Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор

Фотоапарати за целосна слика со E-прикл. и адаптер

Фотоапарати за целосна слика со E-прикл. и адаптер

Фотоапарати со E-приклучок, APS-C сензор и адаптер

Фотоапарати со E-приклучок, APS-C сензор и адаптер

Примерок фотографии

 • Извонреден квалитет на слика
 • Широкоаголен зум со решетка од F2,8
 • Рамномерно и тивко фокусирање
 • Разновидна контрола

Конфигурација на објективи

Легендарен квалитет од ZEISS® кој е создаден и калибриран специјално за производите за обработка на слика од Sony. T* слојот од ZEISS® придонесува за извонредно прикажување и контраст.

MTF табела

MTF (функција за пренос на модулација) објаснува колку добро може објективот да прикажува мали детали, измерено како степен на контраст кој се добива помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.

Спецификации и функции
 • Fonticon_Zeiss_logo

  Објектив со широк агол од ZEISS®

 • T* слој од ZEISS® за контролирање на одблесоците и отсјајот

 • SSM за рамномерно и тивко фокусирање

 • Кружна решетка со 9 ливчиња за рамномерно дефокусирање

 • Отпорност на прав и влага

Минимално фокусно растојание
0,28 м (0,92 ft)
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,24x
Пречник на филтерот (мм)
77мм
Тежина
872 гр. (30,8 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH106: во форма на цвет, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина