SONNAR T* 135ММ F1,8 ZA

Сите спецификации и функции

SAL135F18Z

Спецификации на објектив

Додаток
A приклучок од Sony
Формат
35 мм за целосна слика
Фокусна должина (мм)
135мм
Еквивалентна фокусна должина од 35 мм (APS-C)
202,5 мм
Групи / елементи на објектив
8/11
Агол на гледање (35мм)
18°
Агол на гледање (APS-C)
12°
Максимален отвор на бленда (F)
1.8
Минимална решетка (F)
22
Ливчиња на решетката
9
Кружна решетка
Да
Минимално фокусно растојание
0,72 м
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,25x
Пречник на филтерот (мм)
77мм
Стабилизација на слика (SteadyShot)
- (вградено во куќиштето)

Големина и тежина

Димензии (диј. x дол.)
88 x 114,5 мм (3-1/2 x 4-5/8 in.)
Тежина
995 гр. (35,1 oz.)

Фусноти

*
„Еквивалент на фокусна должина од 35 мм (APS-C)“ и „агол на гледање (APS-C)“ во дигитален фотоапарат со заменливи објективи и вграден сензор за слика од тип APS-C.

Што има во пакетот

  • Сенило за објектив (ALC-SH0003: кружна форма, во вид на бајонет)
  • Предно капаче за објектив
  • Задно капаче за објектив
  • Торбичка
Placeholder

Функции

Слика од Sonnar T* 135mm F1.8 ZA

Извонреден примарен објектив со среден телефото опсег

Одликувајќи се со моќни перформанси во групата на примарни објективи со среден телефото опсег, овој врвен ZEISS® Sonnar дизајн ги задоволува дури и најголемите технички предуслови и уметнички потреби. Ако ви треба примарен објектив во оваа класа на фокусни должини за портрети, фотографирање при слаба осветленост и слично за фотоапарат за целосна слика со A-приклучок, SAL135F18Z е најдобриот избор.

Слика од Sonnar T* 135mm F1.8 ZA

Исклучителен контраст и реалистичен приказ

Двата елементи од ED (исклучително мала дисперзија) стакло во прецизниот оптички дизајн ефикасно компензираат за хроматската аберација, а со тоа добивате голема моќ за обработка и неверојатен контраст кој останува непроменет при сите вредности на решетката на објективот. Најдлабокиот контраст и најмалите градации се репродуцираат со природна реалистичност.

Слика од Sonnar T* 135mm F1.8 ZA

Остри објекти наспроти рамномерно дефокусирање

Максималната решетка од F1,8 и кружната решетка со 9 ливчиња нудат обемна контрола на длабочината на полето за добивање неверојатно остри предмети во преден план со рамномерно дефокусирана заднина. Големата максимална решетка овозможува и користење поголеми брзини на блендата кога фотографирате движења во услови со недоволна осветленост.

Слика од Sonnar T* 135mm F1.8 ZA

Приближете се до малите објекти и детали

Овој објектив може и да фокусира на растојание од 0,72 сантиметри со сооднос на зголемување од 0,25x со кој може да снимате мали објекти и детали со истата острина и квалитет како и поголемите објекти. Исто така, можноста за рамномерно дефокусирање на заднината можете да ја користите за да ги истакнете малите објекти.

Слика од Sonnar T* 135mm F1.8 ZA

Исклучителни бои и контраст

Објективите од ZEISS® се познати по неверојатната репродукција на бои и контрастот. T* слојот од Carl Zeiss® е важен придонесувачки фактор кој ефикасно ја потиснува лажната рефлексија која може да го намали квалитетот на сликата. Се намалуваат одблесоците и отсјајот за подобри бои и контраст кои ѝ даваат длабоко тридимензионално чувство на сликата.

Јасни слики при слаба осветленост

Благодарение на својата максимална решетка од F1,8, SAL135F18Z е одличен избор за рачно фотографирање при слаба осветленост. Неговите можности за користење при слаба осветленост дополнително се подобруваат кога се користи со фотоапарат со SteadyShot INSIDE, вграден систем за стабилизација на сликата кој ефикасно го компензира тресењето на фотоапаратот во многубројни ситуации за фотографирање.