Слика од Sonnar T* 135mm F1.8 ZA
Слика од Sonnar T* 135mm F1.8 ZA
Предводник во групата на примарни објективи со среден телефото опсег

SAL135F18Z е незаменлив избор за портрети, снимки одблиску, фотографирање при слаба осветленост и многу повеќе и се одликува со Sonnar конфигурација од ZEISS® со голема максимална решетка од F1,8 и два елемента од ED (исклучително мала дисперзија) стакло кои придонесуваат за голема моќ за обработка и неверојатна острина од еден до друг агол при сите вредности на решетката. T* слојот од ZEISS® дополнително ја подобрува можноста на објективот за реално доловување на ситните детали.

Компатибилност со Sonnar T* 135 мм F1,8 ZA
Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок
Фотоапарати за целосна слика со A-приклучок
Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати со A-приклучок и APS-C сензор
Фотоапарати за целосна слика со E-прикл. и адаптер
Фотоапарати за целосна слика со E-прикл. и адаптер
Фотоапарати со E-приклучок, APS-C сензор и адаптер
Фотоапарати со E-приклучок, APS-C сензор и адаптер
Примерок фотографии
Конфигурација на објективи

Легендарен квалитет од ZEISS® кој е создаден и калибриран специјално за производите за обработка на слика од Sony. T* слојот придонесува за извонредно прикажување и контраст.

MTF табела

MTF (функција за пренос на модулација) објаснува колку добро може објективот да прикажува мали детали, измерено како степен на контраст кој се добива помеѓу линии со мал простор измеѓу нив.

Спецификации и функции

  • Примарен телефото објектив од ZEISS®

  • T* слој од ZEISS® за контролирање на одблесоците и отсјајот

  • Кружна решетка со 9 ливчиња за рамномерно дефокусирање

  • Максимално зголемување од 0,25x за снимки одблиску

  • Копче за задржување на фокусот

Минимално фокусно растојание
0,72 м
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,25x
Пречник на филтерот (мм)
77мм
Тежина
995 гр. (35,1 oz.)

Што има во пакетот

Сенило за објектив (ALC-SH0003: кружна форма, во вид на бајонет), Предно капаче за објектив, Задно капаче за објектив, Торбичка

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина