Perfect for PlayStation®5

Поврзете го телевизорот BRAVIA XR со PlayStation®5 за фантастично доживување при играњето игри.

BRAVIA XR и HT-A9 се одлични за играње Gran Turismo® 7

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Живописни бои. Моќен контраст. 

Погледнете како игрите стануваат реални со огромната палета на реални бои и длабок контраст што ги истакнуваат малите детали

Опкружувачкиот звук е усогласен со акцијата

Нашата технологија за звук од екранот го претвора екранот во звучник. Тоа значи дека звукот што го слушате доаѓа од соодветното место на екранот.

Искористете го максимално потенцијалот на PS5™ со BRAVIA XR
Две слики од Gran Turismo 7 што ја прикажуваат разликата помеѓу вклучен и исклучен автоматски HDR со мапирање на тонови

Сликите на екранот се симулирани

Автоматски HDR со мапирање на тонови

Автоматскиот HDR со мапирање на тонови веднаш ги оптимизира поставките за HDR при почетното поставување на вашата конзола PS5™. Дури и во темните сенки и во премногу светлите површини, ќе гледате врвни детали и реални бои.

Два телевизори BRAVIA и PS5™. Режимот за игри е ВКЛУЧЕН на левиот телевизор. Режимот за игри е ИСКЛУЧЕН на десниот телевизор.
Режим на слика со автоматски жанр

BRAVIA XR автоматски преминува во режимот за игри кога е приклучен PS5® за да го минимизира доцнењето и да го максимизира одзивот. Се враќа во стандарден режим кога гледате филмови за да прикаже пораскошни сцени

Погледнете ги нашите телевизори за игри
Други функции за игри
Слика на екранот од менито со поставки за игри на BRAVIA, прикажано врз сцена од God of War Ragnarok
Едно место за сите поставки за игри

Никогаш не било полесно да го прилагодите статусот на вашата игра, поставките и помошните функции. Сите неопходни поставки ви се лесно достапни за уште поголема практичност и удобност.

Приказ на повеќе слики, револуционерна функција

Замислете си да можете да играте игра на едната страна на екранот и да гледате видео за играта од YouTube на другата страна. Функцијата за приказ на повеќе слики ќе ви го овозможи токму тоа, без да ви биде потребен дополнителен монитор.

Слика на екранот од функцијата за приказ на повеќе слики, со God of War Ragnarok на левата страна и YouTube на десната страна
Две слики од игра со возење автомобили што прикажуваат Dolby Vision на левата страна и SDR на десната страна
Dolby Vision за игри. Поддржано.

Еве како треба да изгледа светот на вашите игри. Неверојатно живописни бои, реален контраст во светли и темни површини, интензивна светлина. Со Dolby Vision, играњето игри достигнува потполно ново ниво на длабочина и реалност.

Различни функции на HDMI 2.1

Со 4K/120 fps, променлива стапка на освежување и автоматски режим со мало доцнење, нашите телевизори ви нудат рамномерни и јасни движења за брз одзив при играњето игри