Прескокни до содржина

CES 2015

Иднината на телевизорите

Подобри слики. Прекрасен дизајн. Иновативна контрола. Нашите нови BRAVIA® телевизори, промовирани на CES 2015, ќе го подобрат секој аспект на доживувањето при гледањето.

Еден чип менува сè

Поголема јасност, бои и контраст. Без разлика што гледате.

Нашиот моќен 4K процесор X1 нуди неверојатен квалитет на слика без разлика што гледате. Секој извор се анализира интелигентно и подобрува до 4K резолуција, почнувајќи од ТВ емитувања, Blu-ray, DVD, па дури и 4K видеоснимки од интернет. Ќе уживате во извонредни 4K слики со поголема јасност, пореалистични бои и исклучителен контраст.

Стандарден телевизор
Стандарден телевизор
4K телевизор од Sony со 4K процесор X1
4K телевизор од Sony со 4K процесор X1
Лого на 4K X-Reality PRO

Прецизно подобрување на детали

Нашиот моќен 4K процесор X1 ја подобрува секоја точка. Сите делови од сцените се анализираат посебно и се усогласуваат со специјална база на податоци со слики за добивање исклучително реалистични детали.

Лого за TRILUMINOS бои

Прецизно мапирање на бои

BRAVIA® ви нуди уште пореалистични бои – дополнително подобрени со обработката во 4K и динамичката контрола на бои која ги пренесува чувствата од секоја сцена.

Лого на X-tended Dynamic Range

Подобрување на динамичкиот контраст

4K процесорот X1 ги подобрува функциите X-tended Dynamic Range и X-tended Dynamic Range PRO за содржините со 2K и 4K резолуција, создавајќи подлабоки црни тонови и врвни светли тонови.

Нашиот најтенок 4K телевизор досега

Извонредно тенка убавина која се вклопува во секој простор

Задоволете ги сетилата: новата форма на BRAVIA® нуди прекрасен спој од форма и функција. Со дебелина од само 4,9мм, извонредно тенкиот дизајн ќе го разубави вашиот ѕид како уметничко дело. Со рамниот екран без рамка ќе уживате во прекрасни слики кои ќе лебдат пред вашите очи. Нема ни да забележите дека има екран – само неверојатни 4K слики.

BRAVIA® во комбинација со Android TV™

Вашиот паметен телевизор штотуку стана попаметен. Помислете на содржините во кои уживате на паметниот телефон или таблет-уредот: сега ќе можете да уживате во истите во поголеми димензии и на подобар начин со BRAVIA®.

Нашата палета BRAVIA® за 2015 година

Серија X94C/93C

Серија X94C/93C

4K процесор X1
X-tended Dynamic Range PRO
Звук со висока резолуција
Android TV

Серија X90C

Серија X90C

4K процесор X1
TRILUMINOS екран
Лебдечки стил
Android TV

Серија S85C

Серија S85C

4K Processor X1
TRILUMINOS екран
Тенок и заоблен стил
Android TV

Серија X85C

Серија X85C

4K процесор X1
TRILUMINOS екран
4K X-Reality PRO
Android TV

Серија X83C

Серија X83C

4K процесор X1
4K X-Reality PRO
Android TV
Забава со еден допир

Серија W85C/80C

Серија W85C/80C

X-Reality PRO
Android TV
Забава со еден допир
Поддршка за 3D слика

Серија W75C

Серија W75C

X-Reality PRO
Android TV
Забава со еден допир

Серија R5C

Серија R5C

Јасно зголемување на резолуцијата
Тенок дизајн
Photo Sharing Plus