Направете кино во домот и гледајте филмови што ги добивате со BRAVIA XR™

Достапен е огромен број на филмови што чекаат на вас. Со технологијата BRAVIA XR, Pure Stream™ и IMAX® Enhanced, сите содржини што ги гледате ќе имаат одлична слика и извонреден звук.
BRAVIA CORE е достапен кај сите модели на BRAVIA XR Z9J, A90J, A80J, X95J, X90J.

Добијте избор од стотици најнови и класични филмски хитови што ќе можете да ги добиете

Достапни се нови и класични филмски хитови. Искористете ги вашите кредити во BRAVIA CORE за да изберете што скате да гледате со квалитет до 4K HDR.
 

Неограничено проследување на најдобрите филмови

Со BRAVIA CORE се претплатувате за неверојатен избор на филмови за проследување во секое време и неограничен број пати, со квалитет до 4K HDR.

Гледајте со Pure Stream™ - највисокиот квалитет на слика за проследување

BRAVIA CORE нуди Pure Stream™, проследување со брзина до 80 Mbps, што нуди 4K UHD-квалитет на слика без загуби за голем опсег на содржини. Оваа функција е практична и лесна за активирање во BRAVIA CORE преку поставките - штом ја вклучите, таа постојано ќе биде активна и ќе го приспособува проследувањето.

Слика од филмот „SpiderMan far from home“ на BRAVIA-телевизор со логото IMAX ENHANCED
Ослободете ја моќта на IMAX® во вашиот дом со IMAX® Enhanced

Добијте пристап до најголемата колекција на IMAX® Enhanced за да уживате во врвно филмско доживување во домот. Оптимизирана за BRAVIA XR, таа нуди подобрена IMAX®-слика и прекрасен звук со DTS.

Повеќе за создавањето на вашите омилени филмови со Studio Access

Дали сакате да дознаете што се случувало зад сцената на вашите омилени филмови? BRAVIA CORE ви нуди многу дополнителни видеосодржини, интервјуа и многу повеќе.

Промотивен постер за „Џуманџи: следното ниво“ на BRAVIA-екран
Изјавите на предводниците во забавата за инспирацијата за BRAVIA CORE

Дознајте повеќе зошто телевизорите BRAVIA XR создаваат прекрасно и забавно доживување со BRAVIA CORE.

Правила и услови

Оваа промоција ќе почне на 24 февруари  2021 година и ќе заврши на 31 декември 2023 година. Оваа промоција може да прекине или да се продолжи во секое време, по желба на Sony. Оваа промоција ќе биде достапна во Европа* за паметни телевизори од Sony предвидени за оваа промоција. Тука спаѓаат следните модели на паметни телевизори („избрани телевизори”) од Sony: Z9J, A90J, A80J, A83J, A84J, X95J, X90J, X92J, X93J и X94J.
Купете избран телевизор и регистрирајте го за BRAVIA CORE™ до 23 февруари 2024 година за да учествува во понудите што ги нуди оваа промоција. Со промоцијата ќе можете да добиете (подлежи на овие правила и услови): i) 10 кредити за филмови за Z9J и A90J или 5 кредити за филмови за останатите избрани телевизори (еден кредит за филмови е доволен за да изнајмите еден филм) што ќе можете да ги искористите за да изнајмите филмови од колекцијата со најмалку 300 достапни филмови. Рокот на кредитите за филмови ќе истече по 12 месеци откако ќе ги добиете на вашата сметка за BRAVIA CORE, но филмовите што ќе ги изнајмите со кредитите ќе можете да ги гледате преку услугата за проследување сè до 23 февруари 2026 година, согласно правилата и условите на BRAVIA CORE; и ii) 24 месеци претплата за видео на барање за BRAVIA CORE за Z9J и A90J или 12 месеци за останатите избрани телевизори. Периодот на претплата ќе започне од моментот на регистрација на вашата сметка за BRAVIA CORE. На крајот од периодот на претплатата ќе заврши и вашиот пристап до содржините од типот видео на барање.
Мора да се пријавите и да направите сметка за BRAVIA CORE преку вашиот избран телевизор до 23 февруари 2024 година за да добиете пристап до оваа промоција. Откако ќе се регистрирате ќе добиете е-порака за потврда на сметката, а кредитите за филмови и претплатата за видео на барање од BRAVIA CORE, што се опишани во дел 2, автоматски ќе се додадат на вашата сметка. За да направите сметка за BRAVIA CORE мора да имате најмалку 18 години и да ги прифатите правилата и условите на промоцијата, правилата за користење на BRAVIA CORE, правилата за користење и политиката на приватност. За искористување на оваа промоција треба да ја ажурирате апликацијата BRAVIA CORE во вашиот избран телевизор со најновата верзија. Најновата верзија на апликацијата BRAVIA CORE е достапна на Google Play Store.
За да правите трансакции во BRAVIA CORE ви требаат кредити во самата апликација. Не е можно да правите парични трансакции во рамките на BRAVIA CORE ниту да купувате дополнителни кредити. Достапните филмски наслови подлежат на промена без известување. Сите филмови се нудат во најдобар можен формат, вклучувајќи и стандардна резолуција, висока резолуција, 4K, 4K HDR или 4K IMAX ® Enhanced, а достапноста зависи од пазарот и самиот филм. Содржините IMAX® Enhanced го нудат максималното доживување на IMAX® Enhanced - филмовите IMAX® Enhanced се достапни само на телевизори со сертификат за IMAX® Enhanced.
Може да проследувате на најмногу 4 избрани телевизори со една сметка за BRAVIA CORE во исто време. Услугата BRAVIA CORE не е достапна или може да не биде поддржана во сите земји и на сите јазици. Sony го задржува правото да ја менува, да го прекине пристапот до и/или да ја укине платформата BRAVIA CORE во секое време. BRAVIA CORE нуди Pure Stream™ што овозможува брзина на проследување од 30 MB/s до 80 MB/s. За да добиете брзина од 30 MB/s од Pure Stream™, вашиот интернет мора да има минимална брзина од 43 MB/s. За да добиете максимален квалитет од Pure Stream™ со 80 MB/s, вашиот интернет мора да има минимална брзина од 115 MB/s. BRAVIA CORE не презема одговорност за мрежните ограничувања или достапниот сообраќај на податоци. Можно е да важат ограничувањата и правилата на операторите за мрежни услуги.
Понудите од оваа промоција, вклучувајќи ги и кредитите за филмови, не можат да се заменат за пари, не може да се префрлуваат и не може да се комбинираат со други понуди/попусти. Кредитите за филмови немаат парична вредност, за нив не може да добиете пари и не може да се продаваат или препродаваат. Понудите од оваа промоција подлежат на промени без известување.
Промотор: Sony Europe B.V. 

„SONY“ е регистриран заштитен знак на Sony Corporation. „BRAVIA“ и „BRAVIA CORE“ се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Sony Corporation. Google TV и поврзаните лого ознаки се заштитни знаци на Google LLC. Google Play Store е заштитен знак на Google LLC. IMAX ® е регистриран заштитен знак на IMAX Corporation. Другите производи и имиња на компании спомнати тука може да бидат заштитни знаци на нивните соодветни сопственици. Иконите и сликите се симулирани и имаат само илустративна намена. Сите права, што не се изречно доделени тука, се задржани. Сите правила подлежат на промени без претходно известување.
*Оваа промоција е достапна во следните европски земји: Албанија, Андора, Австрија, Белгија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Чешка Република, Кипар, Данска, Естонија, Финска, Франција, Германија, Грција, Гренланд, Унгарија, Исланд, Ирска, Израел, Италија, Латвија, Лихтенштајн, Литванија, Луксембург, Македонија, Малта, Молдавија, Монако, Црна Гора, Холандија, Норвешка, Полска, Португалија, Романија, Сан Марино, Србија, Словачка, Словенија, Шпанија, Шведска, Швајцарија, Турција, Обединето Кралство, Гибралтар, Косово и Ватикан.

XPERIA 5 II Newsletter Subscription
.
Alpha-XC Newsletter Subscription
.
.