Слика од 7.2-кан. AV-приемник за домашно кино | STR-DN1070
Слика од 7.2-кан. AV-приемник за домашно кино | STR-DN1070
Слика од 7.2-кан. AV-приемник за домашно кино | STR-DN1070
Слика од 7.2-кан. AV-приемник за домашно кино | STR-DN1070
Совршенство со висока резолуција и стандардна DSD репродукција

7.2-канален AV ресивер за домашно кино

Уживајте во пореалистично и подобро домашно кино со STR-DN1070. Тој поддржува стандардна DSD репродукција за квалитет без загуби и HDR технологија за подобрување на динамичкиот опсег на сликите. 4K нуди извонредно јасна слика, а HDCP 2.2 ви овозможува да уживате во врвни 4K содржини преку сателитски емитувања и UHD Blu-ray дискови. Згора на тоа, засилувачот поддржува звук со висока резолуција за да уживате во висококвалитетен звук и можност за безжично слушање во повеќе простории.

Така како што замислиле изведувачите

Напредната дигитална технологија создава аналогна реалност

Лого за звук со висока резолуција

Уживајте во најситните детали од звукот со поголем квалитет од CD дисковите, благодарение на звукот со висока резолуција. Страста за музика ги обединува сите компоненти, па затоа ќе помислите дека изведувачот настапува пред вас.

Стандардна репродукција на DSD

Поддржува до 5.1 канали

Уживајте во опкружувачки звук со екстремно висок квалитет. STR-DN1070 поддржува стандардна репродукција на DSD без конверзија, за да уживате во DSD содржини без да се изгуби нивната оригинална јасност. Ќе добиете и 5.1-кан. опкружувачки звук со DSD од 5,6 MHz. 

Формати на аудио фајлови со висока резолуција

STR-DN1070 поддржува повеќе различни формати на звук со висока резолуција, меѓу кои и DSD и Linear PCM. Освен тоа, можете да репродуцирате преку USB и DLNA, а опцијата за повеќе канали ви овозможуваат да го надополните системот за опкружувачки звук со висококвалитетен звук.

формати на фајлови
Лого на DSEE HX
Збогатена музика

DSEE HX™ ја подобрува вашата постоечка музика до звук со квалитет речиси како звукот со висока резолуција, за да се чувствувате како да сте во студиото за снимање или на концерт.

Опкружувачки звук како во кино во вашиот дом

Подобрете ги филмските ноќи со реалистичен опкружувачки звук

Прилагодете ги сите ноти

Симулирајте ја акустиката на светски познатите сцени во вашиот дом

Технологиите за звучно поле од Sony можат да ја симулираат акустиката на познатата холивудска сала Cary Grant Theatre на Sony’s Pictures или трите светски познати концертни сали.

7.2 канали за опкружувачки звук

AV ресиверот со 7.2 кан. нуди врвен динамичен опкружувачки звук, а технологијата DCAC на Sony овозможува едноставно оптимизирање за да добиете звук со совршени перформанси преку позиционирање на испорачаниот микрофон и притиснување копче за почеток.

Слика од 7.2 канали
Извлечете максимум од Blu-ray дисковите со HD звук

Blu-ray дисковите имаат 10 пати поголем капацитет од DVD дисковите, што значи дека може да содржат многу повеќе информации за звукот. Вградените декодери Dolby True HD и DTS-HD Master Audio ви овозможуваат да уживате во моќен и прекрасен HD опкружувачки звук со најновите Blu-ray дискови.

Лого за Dolby True HD
Напреден кино звук

Уживајте во богат повеќеканален звук со Dolby True HD – создаден да обезбеди 100 процентен звук без загуби за филмови и музика.

Лого за DTS-HD Master Audio
Слушајте ги случувањата околу вас

Ако сакате опкружувачки звук како во кино, DTS-HD Master Audio нуди звук без загуби со квалитет како во студио

Поставете го полето со флексибилни решенија на звучници

Без разлика дали ви треба едноставен систем со 2 канали или систем со 7.2 канали (жичен или безжичен), STR-DN1070 одговара за сите потреби и нуди звук што ќе ве опкружи.

Најдобро визуелно доживување во 4K

Уживајте во најдобрите 4K содржини, со поддршка за видеоснимки со нов висок динамички опсег

Лого за 4K HDR
Уживајте во врвни 4K содржини со HDCP2.2

Уживајте во врвни 4K содржини – HDMI 2.0a – 5 влезни/2 излезни HDMI 2.0a приклучоци за 4K видео со 60p и семплирање на бои 4:4:4. Достапна е и поддршка за сигнали со најновиот висок динамички опсег (HDR), а компатибилноста со заштита на содржините HDCP2.2 нуди поддршка за сите најнови уреди за репродукција.

Висок динамички опсег (HDR)

Со проследувањето HDR сигнали може да уживате во неверојатно подобрување на светлината и контрастот на сликата, а дополнителните детали во сенките и осветлените делови уште повеќе ќе ги подобрат деталите на сликата и ќе внесат реалистичност во боите.

Слика од HDR
ВИСОК ДИНАМИЧКИ ОПСЕГ
Слика за стандардно
СТАНДАРДЕН
Слика за споредба помеѓу 4:4:4 и 4:2:0
Поддршка за 4K слики со максимални спецификации

Форматите за слика со највисок квалитет, вклучувајќи 4K/60p/4:4:4/24 бита, 4K/60p/4:2:0/30 бита и 4K/60p/4:2:2/36 бита, се поддржани за 4K доживување. Прикажувањето слики со репродукција од 60 слики во секунда, во комбинација со јасното рендерирање на градациите на боите, создава беспрекорни резултати. Само поврзете телевизор што е компатибилен со влезни сигнали од 4K/60p за да го искористите целосниот визуелен потенцијал на 4K содржините.

Повеќе детали со подобрувањето до 4K

Со технологијата за зголемување на резолуцијата добивате 2K резолуција со повисок квалитет и повеќе детали. 

Лого за зголемувањето на резолуцијата до 4K
Вашата омилена музика, без кабли

Безжични технологии кои овозможуваат музиката да звучи слично на звукот со висока резолуција и го олеснуваат слушањето

Слика од LDAC
LDAC™: за пренос на содржини со звук со висока резолуција

LDAC пренесува три пати повеќе податоци (со максимална стапка на пренос: 990 kbps) од стандардниот Bluetooth® звук, поради што ќе уживате во содржини со звук со висока резолуција чиј квалитет е сличен со звукот со висока резолуција.

Допрете, поврзете и репродуцирајте

Уживајте во едноставно безжично слушање и пресликување на екранот на паметните телефони со NFC со еден допир. Само допрете компатибилен паметен телефон наспроти ресиверот за да добиете звук преку Bluetooth® или пресликување на екранот преку Miracast.

Лого ознаки за NFC и Bluetooth®
Лого за AirPlay
Звук преку AirPlay

Уживајте во музика преку уреди што поддржуваат AirPlay.

Лого за Wi-Fi®
Wi-Fi® врска

Репродуцирајте музика од вашиот компјутер или домашен сервер

Слушајте музика во друга просторија

Безжично слушање во повеќе простории за постојано уживање во музиката

Овозможете ѝ на истата прекрасна песна да ве следи во домот со опцијата за слушање во повеќе простории, контролирана преку апликацијата SongPal. Користете SongPal Link за да групирате звучници од Sony, а потоа проследувајте музика од услуги за музика, паметен телефон, компјутер или DLNA мрежа во повеќе простории.

Слика за безжично слушање во повеќе простории
Едноставен пристап до вашата музика

Добијте лесен пристап до богат избор на музика и многу повеќе, благодарение на Chromecast built-in (претходно Google Cast™) и Spotify Connect.

Chromecast built-in
Chromecast built-in

Проследувајте музика, онлајн радио и podcast содржини од вашиот паметен телефон, таблет-уред или лаптоп кон вашиот аудио уред. Само допрете го копчето за проследување.

Spotify
Spotify Connect

Репродуцирајте од Spotify преку вашиот аудио уред, користејќи ја апликацијата Spotify како далечински управувач.

Проследувајте со Chromecast built-in

Проследувајте музика, podcast-содржини и радио преку повеќе од 100 апликации за музика, како YouTube Music и многу други.

Приклучоците прават голема разлика

Разните опции за поврзување нудат максимален потенцијал за вашиот систем

Поврзете сè што е потребно со квалитет каков што посакувате

За системите за динамичка домашна забава се достапни 6 HDMI влезови и 2 излези, преден USB приклучок, оптички дигитални и аналогни AV приклучоци. Поврзете го вашиот телевизор, Blu-ray Disc™ плеер, паметен телефон и многу повеќе, на брз и едноставен начин.

Лого за HDMI
6 HDMI влезови и 2 излези

Со 6 HDMI влезови и 2 HDMI излези – вклучувајќи 1 наменски HDMI излез за втора зона – ќе имате доволно простор за тековната опрема и идните надградби.

Лого за USB
Стандардна DSD репродукција преку DLNA или USB

Репродуцирајте DSD преку уреди поврзани на DLNA мрежа или поврзани преку USB со висока бит-стапка од 24 бита/192 kHz за репродукција на звук со висока резолуција.

Уживање во три зони 

Слушањето во зони нуди соодветна музика за секоја соба

Со можноста за слушање во три зони, може да поврзете три пара звучници со STR-DN1070 и да го слушате истиот звук во три простории. Ресиверот може да контролира и два посебни извори истовремено. Изберете кој сигнал ќе се праќа во секоја зона на слушање, за истовремено да гледате DVD во дневната соба со 5.2 канали додека останатите слушаат CD во работната соба со 2 канали. Или, пак, искористете ја моќта на сите 7.2 канали за да уживате во прекрасен опкружувачки звук во дневната соба.

Дизајниран за квалитет од внатрешноста кон надворешноста

Секој дел има важна улога во создавањето на извонреден звук

Спецификации и функции

Подобрете ја домашната забава со STR-DN1070. HDMI приклучокот кој е компатибилен со 4K и HDR ги поддржува најновите стандарди за видео, вклучувајќи HDCP 2.2 заштита на содржини за 4K содржини од емитувања, од интернет и од UHD Blu-ray дискови. Звукот со висока резолуција нуди прекрасен звук, а безжичното слушање во повеќе простории и предниот опкружувачки звук овозможуваат флексибилно поставување на опкружувањето за слушање.
  • Компатибилност со звук со висока резолуција

  • Опкружувачки звук без загуби во квалитетот со DTS-HD и Dolby TrueHD звук

  • Поврзување преку 6 влезни/2 излезни HDMI приклучоци со проследување 4K/60p содржини (4:4:4), поддршка за HDCP 2.2 и поддршка за HDR

  • Лесно поврзување преку Bluetooth® со NFC со еден допир

  • Wi-Fi, AirPlay и Chromecast built-in за проследување музика

Број на канали на засилувач
7 кан.
Влезни и излезни приклучоци
HDMI видео влез/излез (6/2); HDCP2.2 влез/излез (6/2); композитен излез за монитор (1); HDMI влез за звук (2); коаксијален аудио влез (1); аналоген аудио влез (4); изборен аудио влез (1); излез за слушалки (1); излез за предзасилувач за сабвуфер (2); USB (1 преден); приклучок за етернет (1)
Тежина (кг)
10,5 кг
Chromecast built-in
Да
Spotify Connect
ДА
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина