Засилувач

Број на канали на засилувач
2-кан. (поддршка за звучник A+B)
Излезна моќност
100 W + 100 W (8 оми, 1 kHz, THD 1%)
Импеданса на звучник
6 - 16 оми

Функции за звук

ПРИЛАГОДУВАЊЕ НА ЗВУКОТ ОД МОНО ПРИКЛУЧОКОТ
Да

Функции на приемникот

FM/AM
Да / Не
Мемориран канал (FM/AM)
TTL30 (30 / - )
RDS
Да

Интерфејс

Влезни и излезни приклучоци
Аналоген аудио влез (4), влезен моно приклучок (1), излез за слушалки (1)
Излезни приклучоци за звук
A / B

Поврзување во мрежа

Мрежни карактеристики
Приемник со Bluetooth®

Еколошки, заштеда на енергија

Потрошувачка на енергија (исклучен режим)
недостапно
Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност)
0.3W
Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност во мрежа) - приклучоци
1 W (Bluetooth®, сите приклучоци и мрежи поврзани)
Режимот на подготвеност е активиран
По 19 минути
Режимот на подготвеност во мрежа е активиран – приклучоци
По 19 минути (Bluetooth®)
Преклопник за вклучување/исклучување на безжична(и) мрежа(и)
„AMP MENU“ (BT -> BT POWER -> BT ON/OFF)

Општи карактеристики

Автоматски режим на подготвеност
Да
Енергетски потреби
AC 230 V 50 / 60 Hz

Големина и тежина

Димензии (Ш x В x Д мм)
430 x 133 x 284 мм
Тежина (кг)
6,7 кг

Функции

Слика од Стерео приемник со моно влез и можност за поврзување преку Bluetooth® | STR-DH190

Звук што е усогласен со грамофоните PS-HX500 и PS-LX300USB

Впарете го приемникот со PS-HX500 или PS-LX300USB за да добиете оптимален звук од грамофонската плоча. 

Слика од Стерео приемник со моно влез и можност за поврзување преку Bluetooth® | STR-DH190

Влезен моно приклучок за грамофон 

Приклучете го грамофонот во приемникот преку влезниот моно приклучок за соодветно предзасилување и еквалајзер.

Слика од Стерео приемник со моно влез и можност за поврзување преку Bluetooth® | STR-DH190

Попаметно поврзување преку Bluetooth® 

Освен што може да се поврзете со STR-DH590 преку Bluetooth® и да ги репродуцирате сите омилени песни, достапен е и режим на подготвеност со Bluetooth® што може да го вклучи вашиот приемник директно преку впарениот паметен телефон или таблет-уред.

Слика од Стерео приемник со моно влез и можност за поврзување преку Bluetooth® | STR-DH190

Поврзете ја вашата опрема 

STR-DH190 има четири аналогни аудио влезови и еден излез за лесно поврзување со вашиот уред за снимање звук и со друга аудио опрема.  

Слика од Стерео приемник со моно влез и можност за поврзување преку Bluetooth® | STR-DH190

Моќен засилувач за минимално изобличување

Дискретен засилувач што нуди голема моќ и чист звук. 

Слика од Стерео приемник со моно влез и можност за поврзување преку Bluetooth® | STR-DH190

Прецизен звук со зајакнато куќиште 

Зајакнатата конструкција на куќиштето го намалува пренесувањето на вибрации од звучниот притисок на звучникот, при што создава понасочен и помоќен звук.

Слика од Стерео приемник со моно влез и можност за поврзување преку Bluetooth® | STR-DH190

Професионално дизајниран за намалување на вибрациите

Цврстите делови не дозволуваат поместување на ладилникот со што се намалува пренесувањето на вибрации од звучниот притисок на звучникот. 

Слика од Стерео приемник со моно влез и можност за поврзување преку Bluetooth® | STR-DH190

Оптимален распоред за моно засилувачот и трансформаторот 

Моно засилувачот и трансформаторот се оптимално поставени за минимизирање на пречките од магнетното поле.

Слика од Стерео приемник со моно влез и можност за поврзување преку Bluetooth® | STR-DH190

Флексибилно поставување на звучници 

Функцијата A+B на STR-DH190 ви овозможува да поврзете два пара предни звучници. Можете лесно да избирате меѓу A или B или да ги користите заедно за да поврзете звучници за надворешна употреба или да ги поставите во друга просторија од истиот засилувач.

Слика од Стерео приемник со моно влез и можност за поврзување преку Bluetooth® | STR-DH190

Трансформатор за напојување со голем капацитет што нуди исклучителна острина 

Потрагата за најквалитетниот звук почнува со моќен трансформатор.

Слика од Стерео приемник со моно влез и можност за поврзување преку Bluetooth® | STR-DH190

Така како што замислиле изведувачите

Уживајте во најситните детали од звукот со поголем квалитет од CD дисковите, благодарение на звукот со висока резолуција. Страста за музика ги обединува сите компоненти, па затоа ќе помислите дека изведувачот настапува пред вас.

Слика од Стерео приемник со моно влез и можност за поврзување преку Bluetooth® | STR-DH190

FM-приемник со мемории за станици

FM-приемник со меморија за 30 дигитални станици со имиња, како и автоматско пребарување.