ПОДОБРЕНА РЕАЛНОСТ

Вистинската убавина на 4K во сликите
Не е само 4K, ова е 4K од Sony

Сите содржини што ги гледате на телевизорите од Sony се поостри и подобри благодарение на најновите технологиите за подобрување детали и за намалување на шум кои создаваат неверојатно реалистични слики.

Стандарден
СТАНДАРДЕН
4K Processor X1™/ 4K Processor X1™ Extreme
4K Processor X1™/ 4K Processor X1™ Extreme
Поголема моќ, подобри перформанси, повеќе убавина

4K HDR Processor X1™ Extreme 

Нашиот новосоздаден 4K HDR Processor X1™ Extreme нуди 40% поголема обработка на слика во реално време од нашиот препознатлив 4K Processor X1™. Ги подобрува сите содржини што ги гледате приближно до 4K HDR квалитет.

Најблиску до реалноста

Object-based HDR remaster 

Сега може да гледате сè со речиси 4K HDR квалитет. Ќе можете да ги видите контурите на планините, скриените текстури кај цвеќињата, длабочината на облаците и дивите животни со природни бои и контраст, а со тоа и пореалистична и поприродна слика на екранот.

Стандарден
Со Object-based HDR remaster
Со Object-based HDR remaster
Без Object-based HDR remaster
Боите и контрастот стануваат пореалистични

Со Object-based HDR remaster (1), боите на предметите на екранот се анализираат и нивниот контраст се прилагодува, за разлика од повеќето телевизори кај кои контрастот се прилагодува само по една црно-бела крива за контраст (2). Бидејќи предметите се преработуваат посебно, овој телевизор прикажува поголема длабочина, текстури и пореални слики. 

Гледајте повеќе детали со базите на податоци за намалување на шумот и зголемување на резолуцијата

Dual database processing

Едната база на податоци се користи за чистење на сликата и намалување на шумот на екранот. Втората се користи за зголемување на резолуцијата и зголемување на острината. Овие две бази на податоци за подобрување на сликата работат заедно за динамичко подобрување на точките во реално време. Двете бази на податоци имаат десетици илјади референтни слики, собрани од филмовите и содржините што ги создаваме за телевизија во изминатите години.

Без dual database processing
СТАНДАРДЕН 
Со dual database processing
СО DUAL DATABASE PROCESSING
1. База на податоци за намалување на шум

Базата на податоци, која содржи податоци од типот „пред и потоа“ за тоа како треба да изгледаат сликите, го препознава шумот предизвикан од компресија и го отстранува.

2. База на податоци за зголемување на резолуцијата

База на податоци за зголемување на резолуцијата, исто така, содржи податоци од типот „пред и потоа“ што се користат за подобрување на сигналот и создавање пореалистична слика.

Помалку ленти за појасна слика

Super Bit Mapping™ 4K HDR

Постојат илјадници тонови, нијанси и градации на светлина при зајдисонце. Super Bit Mapping™ 4K HDR ги открива сите. Тој создава јасна и природна слика во реално време, без „појава на ленти“ како кај другите телевизори.

Без Super bit mapping 4K HDR
8-БИТЕН ИЗВОР
Со Super bit mapping 4K HDR
ПО 14-БИТНАТА ОБРАБОТКА
64 пати повеќе нивоа на бои во секоја сцена

Обработката на 14-битни сигнали ги раскинува цврстите врски на боите, за ефикасно создавање на рамномерна градација помеѓу сенките - прикажувајќи 14-битна еквивалентна градација, дури и од 8-битни извори, со 64 пати повеќе нивоа на бои од стандардните екрани.

Обработува 8-битен извор во 14-битен еквивалент

Еден чип менува сè

4K Processor X1™

4K Processor X1™ претставува иновативна технологија што користи напредни алгоритами за отстранување на шумот и подобрување на деталите. Таа, заедно со 4K X-Reality PRO™, создава слики кои се остри, јасни и неверојатно реалистични.

Missing Video data!

Подобрете ја секоја слика до 4K

Технологијата за обработка на слика 4K X-Reality PRO, која е ексклузивна за Sony, ги подобрува сите точки за да добиете неверојатна острина. Точките од различни кадри се анализираат, а сликите се изоструваат и подобруваат во реално време.

X-Reality PRO
Нова дефиниција на реалистичност

4K X-Reality PRO користи различни техники за намалување на шумот за да ги изостри и подобри сликите. Погледнете како сцените стануваат почисти, појасни и поприродни.

Во секоја точка се внесува енергија

Со 4K X-Reality PRO, шаблоните во сликите се споредуваат со шаблони зачувани во уникатна база на податоци за да се пронајдат најдобрите нијанси, заситување и светлина за секоја точка. Го користиме знаењето што го стекнавме од создавање и снимање филмски хитови и ТВ серии за да создадеме неверојатно реалистични детали во сите содржини што ги гледате.