ПОДОБРЕНА РЕАЛНОСТ

Доловување повеќе бои од животот

Погледнете повеќе убавини од животот. Телевизорите од Sony можат да прикажат неверојатна палета на живописни и природни бои, така што сите содржини што ги гледате ќе бидат пореални и поживописни.

Слика создадена со извонредни бои

Погледнете ја разликата со TRILUMINOS™ екран  

TRILUMINOS екранот, кој е ексклузивен за Sony, го подобрува вашето доживување при гледањето со поширока палета на бои и поприродни темни и светли нијанси. 

Со Triluminos
СО TRILUMINOS ЕКРАН
Без Triluminos
БЕЗ TRILUMINOS ЕКРАН
Најблиску до боите од реалниот свет досега

Екранот TRILUMINOS™ нуди врвен приказ на црвени, зелени и сини тонови - бои што се навистина тешки за прецизно прикажување на телевизор. Исто така, тој прикажува прекрасни тонови на кожата, благодарение на неговата обемна палета на бои и прецизна градација.

Поширока палета на бои

Колку повеќе боички имате за да ја нацртате сликата, толку поживописно и пореално ќе изгледа. TRILUMINOS™ екранот функционира на ист начин и користи поширока палета на бои од стандардните LED екрани.

TRILUMINOS екран
Оптимизирани бои со совршена контрола

Прецизно мапирање на бои

Прецизното мапирање на бои го надминува стандардното подобрување на боите, а боите се оптимизираат посебно во реално време. Тој овозможува максимални перформанси за приказ и совршено ја контролира репродукцијата на секоја боја, за добивање богати и природни резултати.

Стандарден
Прецизно мапирање на бои
Прецизно мапирање на бои
Стандарден