ПОДОБРЕНА РЕАЛНОСТ

Господари на светлината

Телевизорите од Sony имаат поголем опсег на светлина, кој го отсликува реалниот свет подобро од повеќето телевизори. А благодарение на поголемиот контраст, се прикажуваат повеќе детали и природни бои.

Тајната што се крие зад 4K HDR од Sony

Висок динамички опсег 4K

Високиот динамички опсег е новиот стандард за квалитет на сликата кој нуди многу поширока палета на бои, контраст и острина. 4K HDR телевизорите од Sony ја подобруваат сликата уште повеќе, со помош на технологии како 4K X-Reality PRO™, X-tended Dynamic Range™ PRO и TRILUMINOS Display™ за откривање нивоа на реалистичност што не биле можни досега, поради што ќе се чувствувате како дел од сцената.

Без 4K HDR од Sony
Со 4K HDR од Sony
4K HDR од Sony
Стандарден динамички опсег
Ненадминат контраст - подлабоки црни и посветли бели тонови.

Backlight Master Drive™ 

Backlight Master Drive™ прикажува ненадминат динамички опсег со неверојатно длабоки црни и прекрасни бели тонови, благодарение на 4K HDR Processor X1™ Extreme. Овој систем на задно осветлување има извонредно густа структура на LED диоди, уникатен алгоритам за локално затемнување и оптички дизајн.

Backlight Master Drive™
КОНТРОЛА НА ЗАДНОТО ОСВЕТЛУВАЊЕ
Контрола на задното осветлување
BACKLIGHT MASTER DRIVE

Discrete LED control

Апсолутна контрола, извонредна уметност

За да извлечете максимум од Backlight Master Drive™, густата структура на LED диодите се контролира преку нов алгоритам. Секоја LED диода се контролира дискретно за да се создаде неверојатно прецизна слика.

Светлина на местата каде што е потребна

Calibrated beam LED design

Backlight Master Drive™ има уникатен дизајн кој ја собира LED светлината во една точка за да ги намали распрснувањето на светлината и ефектот на одблесок што можат да се забележат кај другите стандардни LED телевизори. Тој овозможува сите LED диоди да испуштаат прав зрак за јасна слика со живописни светли и темни тонови.

Стандарден дизајн
Стандарден дизајн
Calibrated beam LED design
Calibrated beam LED design
Неверојатно осветлен, извонредно тенок

Slim Backlight Drive+

Нашата иновативна технологија Slim Backlight Drive+ интелигентно ја насочува светлината таму каде што е најпотребна на екранот. Таа нуди исклучителна светлина и подлабоки темни тонови од стандардните LED телевизори, со извонредно тенок дизајн.

Како функционира Slim Backlight Drive+

Двослојната структура за задно осветлување ја насочува светлината таму каде што е потребна

Slim Backlight Drive+ има два слоја на плочи за насочување на светлината кои овозможуваат прецизна контрола на локалното затемнување и зголемување на квалитетот во однос на телевизорите со стандардно Edge LED осветлување. Уникатната Quad-edge LED структура и алгоритамот за задно осветлување X-tended Dynamic Range™ PRO создаваат извонредна светлина и прекрасен контраст со неверојатно тенка форма.

Стандардно Edge LED осветлување
Стандардно Edge LED осветлување
Стандардно Full Array LED осветлување
Стандардно Full Array LED осветлување
Slim Backlight Drive
Slim Backlight Drive
Доловување на целиот опсег на темни и светли тонови

X-tended Dynamic Range PRO™

Со балансирање на приказот на светлина низ целиот екран, затемнување одредени површини и осветлување други, X-tended Dynamic Range PRO™ нуди поголем опсег на светлина од телевизорите со LED-задно осветлување и ги подобрува сите извори до речиси HDR-квалитет со поширок опсег на светлина.

X-tended Dynamic Range PRO
X-TENDED DYNAMIC RANGE PRO
Стандарден телевизор
СТАНДАРДЕН ТЕЛЕВИЗОР
Врвни перформанси

Како функционира X-tended Dynamic Range PRO™

X-tended Dynamic Range PRO, со извонредна прецизност во контролата на задното осветлување, ги затемнува потемните површини и ги осветлува посветлите површини - внесувајќи енергија во секоја сцена со најширок можен опсег на светлина.

Како функционира X-tended Dynamic Range PRO
Супериорна технологија, неверојатен контраст

Со технологиите за задно осветлување и со магијата на X-tended Dynamic Range™ PRO, нашите телевизори ги исполнуваат сите сцени со извонреден контраст за реалистично гледање.

ZD9
ZD9

XDR контраст до 16 пати

Backlight Master Drive™
X-tended Dynamic Range™ PRO

XE94/93
XE94/93

XDR контраст до 10 пати

Slim Backlight Drive+
X-tended Dynamic Range™ PRO

X90E
XE90

XDR контраст до 5 пати

X-tended Dynamic Range™ PRO

Оптимизирање на светлината, слика по слика

4K Processor X1™ со подобрување на динамичкиот контраст

4K телевизорите со 4K Processor X1 значително го зголемуваат опсегот на светлина, дури и без X-tended Dynamic Range PRO. Ова е резултат на подобрувањето на динамичкиот контраст кое го оптимизира опсегот на светлина слика по слика според тоа што се случува на екранот.

Уживајте во поголем опсег на светлина

Со 4K процесорот X1 ќе гледате посветли и поцрни тонови во секоја слика

Со 4K Processor X1
СО 4K PROCESSOR X1
Без 4K Processor X1
БЕЗ 4K PROCESSOR X1