Аудиоопрема за автомобил

Аудиоопрема за автомобил

Аудиоопрема за автомобил
XS-130GS | 2-системски коаксијални звучници од 13 см (5 1/4")

XS-130GS

НОВО

Квалитетен звук од компактни звучници

XS-130GS

Подобрете го звукот во вашиот автомобил со овие компактни звучници со целосен опсег. Композитниот полипропиленски конусен вуфер нуди богати средни и бас фреквенции, а високотонецот со мека свилена купола нуди јасен и детален звук, што ја подобрува акустиката во вашето возило.

()


 Слика од предната страна на звучникот XS-130GS

Композитен полипропиленски конусен вуфер

Издржливата полипропиленска мембрана нуди длабок бас, а придушените максимуми и минимуми на средните и високите фреквенции овозможуваат непречена интеграција со високотонецот.

 Слика одблиску од прстенестиот раб од пенеста гума на звучникот XS-130GS

Прстенест раб од пенеста гума

Прстенестиот раб на вуферот е изработен од пенеста гума што има структура со матрица исполнета со воздух и што е лесна, издржлива и има оптимални карактеристики за придушување за да обезбеди бас со брз одзив.

 Слика одблиску од високотонецот со мека свилена купола на звучникот XS-130GS

Високотонец со мека свилена купола

Направен врз основа на технологија создадена за нашите врвни звучници, високотонецот со мека купола нуди рамен фреквентен одзив и пошироко распространување. Освен тоа, неговата свилена мембрана придонесува за природен и остар звук со прифатлива внатрешна загуба.

 Слика од спојната мембрана со прогресивна висина на звучникот XS-130GS

Спојна мембрана со прогресивна висина

Спојната мембрана со акустична оптимизација овозможува звук со голема приемна моќност и проток на воздух, со профил дизајниран за побрзо и попрецизно обложување на конусот на звучникот.

 Слика одблиску од динамичниот дифузер на воздухот кај звучникот XS-130GS

Динамичен дифузер на воздухот

Вградениот динамичен дифузер на воздухот овозможува ефикасна циркулација на воздухот за непречен од на конусот и ладење на звучната намотка.

 Слика со технички цртеж од звучникот XS-130GS, се гледаат димензиите

Едноставна инсталација

Помалото куќиште на високотонецот и плитката корпа на вуферот ги намалуваат физичките пречки со фабричките решетки, што овозможува лесна инсталација во различни возила.

 Слика за споредба на претходното и тековното пакување со изоставање на боите и намалување на текстот за 90% на левата страна

Не се штетни за животната средина

Нашите производи имаат стилски дизајн и не се штетни за животната средина. За пакувањето на XS-130GS, 98% од перничињата се направени од хартиени материјали, а во споредба со претходниот модел, едноставноста и должината на отпечатените информации се внимателно ревидирани за да се намали употребата на мастило за печатење за приближно 90%, што е доказ за посветеноста на Sony за намалување на своето влијание врз животната средина.

Композитен полипропиленски конусен вуфер од 13 см (5¼")

Високотонец со мека свилена купола од 2,0 см (¹³⁄₁₆")

Максимална моќност од 230­W / номинална моќност од 30 W / CTA RMS-моќност од 35 W

Фреквентен одзив: 50 Hz - 24 kHz

Чувствителност: 89 dB (1 W / 1 м)

ДИМЕНЗИИ

КОМПОНЕНТИ

Еко порака

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.