Погледнете го оригиналот

Официјален видео-текст  Препис

Опис

Логото на BRAVIA XR.

Музиката се репродуцира.

 

Опис

BRAVIA XR X90K/P во софистицирана дневна соба.

Тенок, едноставен држач.

 

Превод

X90K/P

 

Опис

Слика на чип на SONY XR на црна позадина, логоа за слика XR и XR Sound.

 

Превод

Слика и звук од следната генерација со когнитивна интелигенција

 

Опис

Останува логото на XR Picture и се појавуваат логоата XR Color, XR Contrast, XR Clarity и XR Motion.

 

Лого

XR боја

 

Превод

Широк спектар на бои за реални нијанси и нијанси

 

Лого

XR Triluminos Pro

 

Опис

Шарени цвеќиња.

Црвено-сино-зелените бранови форми покажуваат заситеност на боите. Како што растат брановите форми, цвеќињата стануваат поживи.

 

Лого

XR контраст

 

Превод

Уживајте во поголема длабочина со длабока црна боја и дополнителна осветленост

 

Лого

Целосна низа LED / XR засилувач на контраст 10

 

Опис

Видео од поларната светлина.

Поделби на екранот. Еден екран покажува црни и бели точки што претставуваат LED диоди, создавајќи контраст во видеото на поларната светлина.

XR Contrast го прилагодува контрастот, правејќи го ноќното небо подлабоко црно, а светлата на поларната светлина поживописни.

 

Лого

XR јасност

 

Превод

Рекреирајќи ја изгубената текстура, целата ваша содржина е зголемена на 4K

 

Лого

XR 4K зголемување на резолуцијата

 

Опис

Видео од орел.

Белата линија го следи прегледот на орелот, а сликата е јасно прикажана.

 

Лого

XR Motion

 

Превод

Интелигентна обработка на движење за сцени кои брзо се движат и без заматување

 

Лого

Јасност на движењето XR

 

Опис

Сурфер на змејови се лизга во обоени топки. Како што се зголемува стапката на слики на видеото, видеото се репродуцира непречено без заматување.

 

Опис

Слика на чип на SONY XR на црна позадина, логоа за слика XR и XR Sound.

Логото на XR Sound останува, а се појавуваат логоата XR Sound Position и XR Surround.

 

Лого

Позиција на звук XR

 

Превод

Моќниот звук од екранот, прецизно се совпаѓа со сликата

 

Лого

Акустична мулти аудио

 

Опис

Видео од изведба на виолина.

Звукот што се емитува од жиците на виолина скока од екранот.

 

Лого

XR опкружувачки звук

 

Превод

Целата ваша забава е зголемена на 3D опкружувачки звук

 

Лого

Зголемување на 3D опкружувачки звук

 

 

Погледнете го оригиналот

Опис

Човекот седи на софата и гледа телевизија.

Звукот на изведбата на виолина скока од лево и десно за да стигне до човекот.

Белиот хемисферичен простор го обзема човекот.

 

Превод

Станете до уште подобро гледање, оптимизирано со BRAVIA CAM

 

Опис

Логото на Ambient Optimization PRO под титлот.

 

Одрекување

Оваа функција ќе биде достапна преку идно ажурирање на фирмверот.

 

Превод

Откријте нови начини за уживање во ТВ со BRAVIA CAM

 

Лого

BRAVIA CAM, CES награда 2022

 

Опис

BRAVIA CAM во облик на црн кубоид е прикачена во горниот центар на ТВ.

 

Одрекување

BRAVIA CAM CMU-BC1 се продава одделно. / BRAVIA CAM CMU-BC1 достапноста варира во зависност од регионот.

 

Превод

Секоја слика, оптимизирана за вашата позиција и соба

 

Лого

Амбиентална оптимизација PRO

 

Опис

Човек седи на софата и гледа телевизија.

Жолта течност и меурчиња.

Постои лента за прилагодување на осветленоста.

Кога седечката положба на човекот се менува, светлината соодветно се менува. Кога е блиску до телевизорот, осветленоста се намалува, станува потемна за да не биде премногу светла.

 

Превод

Идеално звучно искуство од каде било

 

Опис

Рок бенд свири.

Звукот скока од екранот кон човекот што седи на софата.

Постои лента за прилагодување L и R. Кога човекот се движи од лево кон десно, лентата за прилагодување се поместува од L до R, а звукот се емитува кон неговата позиција.

 

Превод

Слушајте ги гласовите јасно, без разлика каде сте

 

Опис

Двојка разговара во кино.

Кога мажот што гледа телевизија е во близина на ТВ, јачината на звукот се намалува и звукот се емитува како мал круг. Кога е далеку, јачината на звукот се зголемува и звукот се емитува како голем круг за да стигне до него.

 

Лого

BRAVIA XR

 

Превод

X90K/P

 

Опис

Прекрасен дисплеј на BRAVIA XR X90K/P.

 

Одрекување

Наградите за иновации на CES се засноваат на описни материјали доставени до судиите. CTA не ја потврди точноста на ниту еден поднесок или на какви било тврдења и не ја тестираше ставката на која беше доделена наградата.

 

Опис

Филмот завршува со логото на Sony.