Погледнете го оригиналот

Официјален видео-текст  Препис

Опис

Логото на BRAVIA XR.

Музиката се репродуцира.

Превод

Првиот светски телевизор за когнитивна интелигенција

Одрекување

Вклучувајќи процесор кој вкрстено анализира повеќе елементи на сликата комбинирани со фокусни точки; пресоздавање на човечката перспектива. Почнувајќи од 18 ноември 2020 година, ниту еден друг бренд конкретно не побарал таква когнитивна интелигенција за нивниот ТВ процесор. Потврдено од Strategy Analytics, ноември 2020 година.

Превод

Прецизни 4K слики / Вистински извонредно искуство со звук

Опис

BRAVIA XR X90J во софистицирана дневна соба.

Тенок, едноставен држач.

Превод

X90J

Опис

Обез светлина се обвиткува околу безброј предмети слични на чип, и како што пука, се појавува слика на чип SONY XR.

Логото на XR слика / XR Sound лево и десно.

Превод

Првиот светски телевизор за когнитивна интелигенција

Опис

Логото на XR Picture останува и се појавуваат логоата XR Clarity, XR Color, XR Contrast и XR Motion.

Лого

XR јасност

Превод

Повторно создавање на изгубена текстура, на интелигентен начин

Лого

XR 4K зголемување на резолуцијата

Опис

Видео од црвена лисица која излегува од снежното поле.

Белата линија го следи прегледот на лисицата, а сликата е јасно прикажана.

Лого

XR контраст

Превод

Длабочина на вистинскиот живот со длабоки црни и интензивна осветленост

Лого

Целосна низа LED / XR засилувач на контраст 5

Опис

Видео од поларната светлина.

Поделби на екранот. Еден екран покажува црни и бели точки што претставуваат LED диоди, создавајќи контраст во видеото на поларната светлина.

XR Contrast го прилагодува контрастот, правејќи го ноќното небо подлабоко црно, а светлата на поларната светлина поживописни.

Лого

XR боја

Превод

Широка палета на природно убави бои

Погледнете го оригиналот

Лого

XR Triluminos Pro

Опис

Шарени цвеќиња.

Црвено-сино-зелените бранови форми покажуваат заситеност на боите. Како што растат брановите форми, цвеќињата стануваат поживи.

Лого

XR Motion

Превод

Интелигентна обработка на движење за сцени кои брзо се движат и без заматување

Лого

Јасност на движењето XR

Опис

Сурфер кој јава бран. Како што се зголемува стапката на слики на видеото, видеото се репродуцира непречено без заматување.

Превод

Убави слики од кој било агол

Опис

Слика на чип на SONY XR на црна позадина, логоа за слика XR и XR Sound.

Логото на XR Sound останува, а се појавуваат логоата XR Sound Position и XR Surround.

Лого

Позиција на звук XR

Превод

Звук од екранот, совршено совпаѓање акција

Лого

Акустична мулти аудио

Опис

Видео од изведба на виолина.

Звукот што се емитува од жиците на виолина скока од екранот.

Лого

XR опкружувачки звук

Превод

Целата ваша забава е зголемена на 3D опкружувачки звук

Лого

Зголемување на 3D опкружувачки звук

Опис

Човекот седи на софата и гледа телевизија.

Звукот на изведбата на виолина скока од лево и десно за да стигне до човекот.

Белиот хемисферичен простор го обзема човекот.

Превод

Врвни слики и звук, без оглед на околината

Лого

Оптимизација на амбиентот

Превод

Оптимизирање на осветленоста на сликата во услови на просторија

Лого

Светлосен сензор

Опис

Видео од планинска магла што тече над планинскиот гребен.

Мерачите на осветленоста и контрастот се менуваат во зависност од осветленоста на просторијата.

Осветленоста на сликата е оптимизирана за внатрешната средина.

Превод

Откривање на вашата позиција и оптимизирање на звукот

Лого

Акустична автоматска калибрација

Опис

Човек седи на софата и гледа телевизија.

Видео од пукање на огномет.

Обликот на просторијата и положбата на човекот се одредуваат со тест звук од телевизорот, што резултира со оптимален звук да стигне до положбата на мажот.

Кога човекот се преместува на друга позиција, звукот е оптимизиран за таа позиција.

Лого

BRAVIA XR

Превод

X90J

Опис

Прекрасен дисплеј на BRAVIA XR X90J.

Опис

Филмот завршува со логото на Sony.