Погледнете го оригиналот

Официјален видео-текст  Препис

Опис

Логото на BRAVIA XR.

Музиката се репродуцира.

 

Превод

Нашите најсветли, најшироки OLED бои досега

 

Опис

BRAVIA XR A95K во софистицирана дневна соба.

Два начини за користење на штандот: „Стил на задна положба“, каде што екранот е на задниот дел од штандот и „Стил на предна положба“ каде што екранот е пред штандот.

 

Превод

A95K

 

Опис

Слика на чип на SONY XR на црна позадина, логоа за слика XR и XR Sound.

 

Превод

Слика и звук од следната генерација со когнитивна интелигенција

 

Опис

Логото на XR Picture останува и се појавуваат логоата XR Color, XR Contrast, XR Clarity и XR Motion.

 

Лого

XR боја

 

Превод

Нашиот најширок спектар на бои, убави за човечкото око

 

Лого

XR Triluminos Max

 

Опис

Видео од лалиња.

Мерачот го покажува бројот на бои со шарени воксели во проѕирна кутија. Како што се зголемуваат вокселите во боја, сликата станува пожива.

 

Лого

XR контраст

 

Превод

Чисто црно и посветли бои со реална длабочина

 

Лого

XR OLED Contrast Pro

 

Опис

Огномет виден од над град.

Црнината станува јасна, а ноќниот поглед и светлата за огномет се прикажуваат јасно и живописно.

 

Лого

XR јасност

 

Превод

Рекреирајќи ја изгубената текстура, целата ваша содржина е зголемена на 4K

 

Лого

XR 4K зголемување на резолуцијата

 

Опис

Видео од пума.

Белата линија го следи контурите на пумата, а сликата е јасно прикажана.

 

Лого

XR Motion

 

Превод

Интелигентна обработка на движење за непречено, брзо движење

 

Лого

XR OLED движење

 

Опис

Сурфер кој јава бран. Како што се зголемува стапката на слики на видеото, видеото се репродуцира непречено без заматување.

 

Опис

Слика на чип на SONY XR на црна позадина, логоа за слика XR и XR Sound.

Логото на XR Sound останува, а се појавуваат логоата XR Sound Position и XR Surround.

 

Лого

Позиција на звук XR

 

Превод

Екранот е звучник, моќниот звук се совпаѓа со сликата

 

Лого

Акустично површинско аудио+

 

Опис

Видео од изведба на виолина.

Звукот што се емитува од жиците на виолина скока од екранот.

 

Лого

XR опкружувачки звук

 

Превод

Целата ваша забава е зголемена на 3D сараунд звук

 

Лого

Зголемување на 3D опкружувачки звук

 

 

 

Погледнете го оригиналот

Опис

Човекот седи на софата и гледа телевизија.

Звукот на изведбата на виолина скока од лево и десно за да стигне до човекот.

Белиот хемисферичен простор го обзема човекот.

 

Превод

Оптимално доживување при гледање, каде и да сте

 

Опис

Логото на Ambient Optimization PRO под титлот.

 

Одрекување

Оваа функција ќе биде достапна преку идно ажурирање на фирмверот.

 

Превод

Откријте нови начини за уживање во ТВ со BRAVIA CAM

 

Лого

BRAVIA CAM / CES награда 2022

 

Опис

BRAVIA CAM во облик на црн кубоид е прикачена во горниот центар на ТВ.

 

Превод

Секоја слика, оптимизирана за вашата позиција и соба

 

Лого

Амбиентална оптимизација PRO

 

Опис

Човек седи на софата и гледа телевизија.

Жолта течност и меурчиња.

Постои лента за прилагодување на осветленоста. Кога седечката положба на човекот се менува, соодветно се менува и осветленоста. Кога е блиску до телевизорот, осветленоста се намалува, станува потемна за да не биде премногу светла.

 

Превод

Идеално звучно искуство од каде било

 

Опис

Рок бенд свири.

Звукот скока од екранот кон човекот што седи на софата.

Постои лента за прилагодување L и R. Кога човекот се движи од лево кон десно, лентата за прилагодување се поместува од L до R, а звукот се емитува кон неговата позиција.

 

Превод

Слушајте ги гласовите јасно, без разлика каде сте

 

Опис

Двојка разговара во кино.

Кога мажот што гледа телевизија е во близина на ТВ, јачината на звукот се намалува и звукот се емитува како мал круг. Кога е далеку, јачината на звукот се зголемува и звукот се емитува како голем круг за да стигне до него.

 

Лого

BRAVIA XR

 

Превод

A95K

 

Опис

Прекрасен дисплеј на BRAVIA XR A95K.

 

Лого

ЦЕС награда 2022

 

Одрекување

Наградите за иновации на CES се засноваат на описни материјали доставени до судиите. CTA не ја потврди точноста на ниту еден поднесок или на какви било тврдења и не ја тестираше ставката на која беше доделена наградата.

 

Опис

Филмот завршува со логото на Sony.