Телевизори

A80L / A83L / A84L | BRAVIA XR | OLED | 4K Ultra HD | Висок динамички опсег (HDR) | Паметен телевизор (Google TV)

A80L/A83L/A84L Series

НОВО
A80L/A83L/A84L Series
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи
Дизајн на телевизори од 65 инчи

Потполно црна боја.
Богат звук.

Нашиот OLED-телевизор со Cognitive Processor XR™ нуди чисти црни тонови, извонреден контраст и ги прикажува сите детали, дури и во светлите површини или во длабоките сенки. Звукот се репродуцира директно од екранот на генијален начин.

()
 • XR-55A80L
  139 см (55")
  НОВО
 • XR-55A83L
  139 см (55")
  НОВО
 • XR-55A84L
  139 см (55")
  НОВО
 • XR-65A80L
  164 см (65")
  НОВО
 • XR-65A83L
  164 см (65")
  НОВО
 • XR-65A84L
  164 см (65")
  НОВО
 • XR-77A80L
  195 cm (77")
  НОВО
 • XR-77A83L
  195 cm (77")
  НОВО
 • XR-77A84L
  195 cm (77")
  НОВО
 • XR-83A80L
  210 см (83")
  НОВО
 • XR-83A84L
  210 см (83")
  НОВО


 • CES® 2022 Innovation Awards, награда за BRAVIA CORE0

Извонредно светли тонови и чисти црни тонови

Надополнете го нашиот светол OLED-екран што прикажува чисти црни тонови со моќната интелигенција на нашиот Cognitive Processor XR™ и ќе добиете слика што изгледа најреално досега.

Детали од телевизиски екран што прикажува жолти и виолетови ливчиња од цвет, со логото Sony XR во преден план

Контраст. Ист како во реалноста.

Тајната е во максималната светлина и чистите црни тонови. Веднаш ќе ги забележите сите детали, текстури и длабочина што често недостасуваат кај одредени екрани.

Детали од работ на телевизор кој прикажува слика од планини и ноќно небо

Звучник во екранот,
звукот секогаш е реален

Додека приказната се одвива пред вашите очи, ќе слушате звук што е прецизно усогласен со случувањата. Исто како и во кино.

Звучни бранови се распространуваат во концентрични прстени од две места на екранот на телевизорот што има звучник во екранот

Време е за игри. Бидете непобедливи.

Нашите телевизори BRAVIA XR™ прецизно ја репродуцираат извонредната графика и звучните ефекти на денешните игри. Сакате повеќе? Поврзете конзола PlayStation®️5 за максимално уживање.01
Телевизор BRAVIA што прикажува слика од God of War: Ragnarok на која има чамец на река и мост во заднина, со конзола PS5™, контролор и лого за PS5™ на десната страна на телевизорот

Дизајнирани со еко функции0

Одличните слики и звук никогаш не треба да се штетни за животната средина. Работиме неуморно за да го намалиме своето влијание врз планетата.0
Дневна соба со телевизор BRAVIA поставен на ѕид, на екранот се прикажува контролната табла за еко функции

Погледнете зошто овој телевизор е специјален

Погледнете зошто овој телевизор е специјален

Во ова видео е претставен 4K OLED-телевизорот A80L BRAVIA XR MASTER series од Sony - модел за 2023 година.​

Овој телевизор нуди реално доживување со највисок квалитет на слика и звук за сите видови на содржини.​

Cognitive Processor XR го максимизира потенцијалот на OLED-екранот за да создаде извонредно светли тонови и чисти црни тонови.​

Со Acoustic Surface Audio Plus, звукот се репродуцира од соодветното место во сцената.​

Нашите телевизори BRAVIA XR ја репродуцираат извонредната графика и звучните ефекти на денешните игри.​

BRAVIA CAM препознава каде седите и ги оптимизира поставките соодветно.​

Нашиот минималистички дизајн во вид на плоча ги спојува екранот и рамката во една плоча. Дизајнот го минимизира шумот и максимално го подобрува вашето доживување при гледањето.  Опремен е со престижен држач со повеќе положби.​

ДИМЕНЗИИ

КОМПОНЕНТИ

Еко порака

Дизајн со кој се води грижа за животната средина

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА SONY И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.

ЕКОЛОШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД
 • Контролата на динамичкото задно осветлување, или контрола на осветлување на ниво на точки, ја подобрува енергетската ефикасност преку прилагодување на светлината на екранот според промените на содржината на сликата
 • Режимот за заштеда на енергија заштедува енергија преку прилагодување на светлината на екранот
 • Режимот за исклучување на екранот заштедува енергија преку исклучување на сликата на екранот без потреба да го активирате режимот на подготвеност на телевизорот, а сепак да уживате во звукот