home

Новости и предупредувања

АЖУРИРАЊЕ: Важно известување за комплетите батерии VGP-BPS26 во VAIO персоналните компјутери - 24 ноември 2016 година

24 ноември 2016 година
Sony Corporation

Почитуван и ценет кориснику на Sony VAIO,

Ова ажурирање на нашето известување од 2 март 2016 година има за цел да ве информира дека неодамна бевме известени дека дополнителните комплети батерии VGP-BPS26 што се користат во некои модели на VAIO компјутери може да се подложни на прегревање, поради проблем во производството. Затоа ја продолжуваме нашата програма за бесплатна замена за овие дополнителни уреди.

Ако користите некој од моделите на VAIO персонални компјутери што се наведени во долниот дел од ова известување, кликнете овде за да потврдите дали вашиот комплет батерии е еден од засегнатите.

ДУРИ И АКО ВЕЌЕ СТЕ ГО ПРОВЕРИЛЕ СВОЈОТ КОМПЛЕТ БАТЕРИИ ИЛИ СТЕ ГО ЗАМЕНИЛЕ КОМПЛЕТОТ БАТЕРИИ КАКО ОДГОВОР НА НАШЕТО ПРЕТХОДНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД 2 МАРТ, ТРЕБА ДА ПОТВРДИТЕ ПОВТОРНО ДАЛИ ВАШИОТ КОМПЛЕТ БАТЕРИИ Е ЕДЕН ОД ЗАСЕГНАТИТЕ.

Проверете дали е потенцијално засегнат вашиот комплет батерии

Ако вашата батерија е засегната, извадете го комплетот батерии од персоналниот компјутер и користете адаптер за наизменична струја за своја безбедност додека чекате замена.

Искрено се извинуваме за сите непријатности околу ова.


2 март 2016
Sony Corporation

Почитувани и ценети корисници на Sony VAIO,

Забележавме дека некои од комплетите батерии VGP-BPS26 што ни ги обезбеди Panasonic и што се вклучени во серијата персонални компјутери VAIO SVE, пуштени во продажба во октомври 2012 год., како и долунаведените VAIO персонални компјутери што порано биле оставени на поправка, може да се подложни на прегревање поради проблем во производството. Ова потенцијално може да предизвика изгореници на комплетите батерии. Ние ќе имплементираме програма за бесплатна замена за засегнатите комплети батерии.

Доколку користите некој од долунаведените модели на VAIO персонални компјутери, потврдете дали вашиот комплет батерии е еден од засегнатите. Доколку е идентификуван како засегната единица, веднаш отстранете го комплетот батерии од вашиот компјутер. Откако ќе се отстрани комплетот батерии, може да продолжите да го користите компјутерот со адаптер за наизменична струја додека чекате замена.

Планираме да објавиме известување до почетокот на април 2016 година во врска со нашиот распоред за замена на комплетите батерии на корисниците.

Искрено се извинуваме за сите непријатности околу ова.

Засегнат модел на комплети батерии: VGP-BPS26*
* Некои комплети батерии од овој модел не се засегнати. За да проверите дали вашиот комплет батерии е дел од засегнатите, погледнете го кодот на производот.

Проверете дали е потенцијално засегнат вашиот комплет батерии

ВАЖНО: Од вас ќе се бара да го пополните следново:

  1. Код на производот батерија (1. на сликата подолу). Доколку вашиот код на производот батерија не е 185323711 или 185323721, тогаш изберете Друго.
  2. Сериски број на батеријата (2. на сликата подолу)
  3. Број на производот VAIO (3. на сликата подолу) и серискиот број на VAIO (4. на сликата подолу), разделени со цртичка

Како да ги најдете броевите што ви требаат?

  1. Отворете го капакот за батерии на вашиот VAIO
  2. Отстранете го комплетот батерии
  3. Проверете го кодот на производот батерија (1.) и серискиот број на батеријата (2.)
  4. Проверете го кодот на производот VAIO (3.) и серискиот број на VAIO (4.)

Модели на VAIO персонални компјутери што може да се опремени со засегнат комплет батерии

Подолу се наоѓаат моделите на VAIO персонални компјутери што може да се опремени со засегнатиот комплет батерии, бидејќи компјутерот бил спакуван заедно со засегнатата единица во моментот на купувањето или затоа што бил опремен со засегнатата единица како дел за замена за време на поправката.

Модели што може да се продадени заедно со засегнатиот комплет батерии во моментот на купувањето:

Серија SVE1413Серија SVE1513Серија SVE1713

Модели што може да се опремени со засегнатиот комплет батерии за време на поправката:

Серија SVE1411Серија SVE1412Серија SVE1413Серија SVE14A1Серија SVE14A2Серија SVE14A3
Серија SVE1511Серија SVE1512Серија SVE1513Серија SVE1711Серија SVE1712Серија SVE1713
Серија VPCCA1Серија VPCCA2Серија VPCCA3Серија VPCCA4Серија VPCCB1Серија VPCCB2
Серија VPCCB3Серија VPCCB4Серија VPCEH1Серија VPCEH2Серија VPCEH3Серија VPCEJ1
Серија VPCEJ2Серија VPCEJ3

 

Помогнете ни да ја подобриме услугата за поддршка

Секогаш се обидуваме да го подобриме начинот на кој ве поддржуваме. Кажете ни за вашите искуства - со помош на лизгачот подолу кажете ни колку се корисни информациите на оваа страница:

некорисникорисни
Кажете ни
Би сакале ли да додадете некакви коментари?:

Имајте предвид дека ова не е формулар за контакт, не ќе можеме да одговориме дури и ако сте оставиле е-пошта или телефон. Доколку сакате да стапите во контакт со Sony, одете на делот за контакт.

Внесете повратна реакција

Преостанати знаци: 140

Ви благодариме за корисната повратна реакција

Оваа содржина се прегледува редовно за континуирано подобрување на нашето работење.

Поддршка за производи
Не може да најдете што ви треба?
Поддршка за производи

Користете ги нашите страници на онлајн заедницата за да пронајдете одговори од другите корисници на Sony или да стапите во контакт со нас

Добијте поддршка од заедницатаДобиј контакт за поддршка